Uitzending
Shock Doc - De Jongen Van 500 Kilo

De Jongen Van 500 Kilo

Shock Doc

12-11-2009

| 7854 x bekeken | 0 reacties
6
Dikke Billy valt 250 kilo af
Zwaarlijvigheid onder jongeren wordt een steeds groter probleem. Er zijn echter maar weinig tieners die het zo bont maken als Billy Robbins. Deze Engelse jongen woog op zijn negentiende jaar rond de vijfhonderd kilo. De reden hiervoor was een dieet van hamburgers, pizza, cola en chips. Dagelijks werkte hij een kleine achtduizend calorieën weg, dat is drie keer zoveel als goed voor een jongen van zijn leeftijd. Oorzaak van dit overgewicht is moeder Robbins, die haar kind een overdaad aan eten bleef voeden.

Chips en cola
Billy werd niet gelukkig van al het eten. In een interview met Mail Online vertelt hij dat hij zijn lichaam als een gevangenis ziet. “Ik wou dat ik uit mijn lijf kon. De kilo’s maken me kapot.” Gelukkig ziet hij zelf inmiddels ook de ernst van de situatie in en zoekt hij medische hulp. Twee operaties volgen en Robbins verliest in drie maanden tijd meer dan de helft van zijn lichaamsgewicht. Hij weegt nu 190 kilo, maar dankzij zijn maagband én door het inzicht dat ook chips en cola meer kapot kunnen maken dan je lief is, is er nu wel een toekomst voor dikke Billy.

Deze uitzending van het programma Shock Doc met de titel De Jongen Van 500 Kilo is uitgezonden op donderdag 12 november door RTL5.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie