Uitzending
Schepper & co - De Relishopper heeft de toekomst

De Relishopper heeft de toekomst

Schepper & co

17-11-2008

| 1459 x bekeken | 0 reacties
5
De reli-(s)hopper heeft de toekomst. Snuffelen aan het Boeddhisme en Taoïsme. Alles mag. Je hoeft niet meer trouw te zijn aan dé kerk, en hét geloof. Maar je hoeft er ook niet mee te breken. Terugkeren in de moederkerk kan, met frisse ogen en ideeën.
In de uitzending: Annemarie van Stee. Zij won een prijs met een artikel over een eigen reli-trip. De reden om dit onderwerp hier bij de kop te pakken. Na een spirituele zoektocht keerde zij terug naar de kerk. Ursula van der Aa, vertegenwoordigt de oudere generatie. Zij trad na 33 jaar uit het klooster en ontdekte toen pas de kern van haar geloof. Volgens Socioloog Dick Houtman van de Erasmus Universiteit is de jonge generatie vooral op zoek naar spirituele ervaringen. Sebastiaan Labrie maakte er een TV-serie over: Holy shit.

Deze uitzending van het programma Schepper & co met de titel De Relishopper heeft de toekomst is uitgezonden op maandag 17 november door de NCRV. Te gast was Sebastiaan Labrie. De presentatie was in handen van Jacobine Geel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee