Uitzending
RTL Nieuws - 5-8-2013

5-8-2013

RTL Nieuws

889 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Nieuws onder andere:

Automobilist sleurt agent mee op motorkap
De dashboard-cameraatjes van automobilisten in Rusland blijven met opvallende beelden komen. Veel mensen hebben zo'n cameraatje om zich te kunnen verweren tegen de corrupte verkeerspolitie. Maar vandaag keerde zo'n camera zich tegen de bestuurder zelf.

Opnieuw geruzie om Gibraltar
Ruzie tussen Groot-BrittanniŽ en Spanje over Gibraltar. De Spanjaarden willen tol gaan heffen voor mensen die de grens over willen. De Britse premier Cameron maakt zich zorgen en eist een verklaring van de Spaanse autoriteiten.

Muzikale herdenkingsdienst voor jazzdiva Rita Reys
The lady sings no more! In de St Johannes de Doperkerk in Breukelen is een herdenkingsdienst gehouden voor de jazzdiva Rita Reys. De zangeres stierf plotseling vorige week. Familie, vrienden en collega's namen in stijl afscheid van haar. En dat kon natuurlijk niet anders dan met veel muziek.

Deze zomer drie keer zoveel mensen verdronken
De Reddingsbrigade en de Poolse ambassade gaan samen Poolse seizoensarbeiders waarschuwen voor de gevaren van zwemmen. Deze zomer zijn er veel meer mensen verdronken tijdens het zwemmen in natuurwater dan voorgaande jaren. De teller staat nu op veertien. Dat is al drie keer zoveel als normaal in een heel jaar. Een groot deel van de slachtoffers is Pools

Grote kans op poging zware aanslag Al-Qaeda
Er is een grote kans dat Al-Qaeda een zware aanslag wil plegen; de dreiging van dit moment is de grootste sinds jaren. Vinden Amerikaanse inlichtingendiensten. Uit voorzorg hebben de Amerikanen zo'n twintig ambassades gesloten in Afrika en in het Midden-Oosten. Nederland heeft de ambassade in Jemen voor een week lang gesloten en raadt reizen naar dat land af.

Nederlandse wereldprimeur: gekweekte hamburger
Het is een hamburger van honderd procent vlees, maar er is nooit een koe voor geslacht. Deze kweekburgers is geheel in het laboratorium gemaakt. De hamburger is een Nederlandse wereldprimeur; hij is gemaakt door wetenschappers in Maastricht.

Bus en tram veel duurder door OV-chipkaart
De bus en de tram zijn flink duurder geworden. Dat komt door de OV-chipkaart, die twee jaar geleden is ingevoerd. Sinds dat moment zijn in vrijwel alle regio's de tarieven hard omhoog gegaan, soms met tientallen procenten.

Baby ingestorte kabelbaan buiten levensgevaar
In Zwitserland verkeert de baby - die afgelopen weekend met een kabelbaan naar beneden stortte - niet meer in levensgevaar. Haar ouders zijn wel omgekomen.

Excuses om verontreinigd melkpoeder
De directeur van zuivelbedrijf Fonterra biedt z'n excuses aan voor de verkoop van verontreinigd melkpoeder. Gisteren bleek dat het melkpoeder van het Nieuw-Zeelandse bedrijf besmet was. Er zijn grote partijen naar China gegaan, en dat land heeft nu het melkpoeder uit Nieuw-Zeeland in de ban gedaan.

Dreiging aanslag Al-Qaeda grootste sinds jaren
Er is een grote kans dat Al-Qaeda een zware aanslag wil plegen; de dreiging van dit moment is de grootste sinds jaren. Zeggen Amerikaanse politici en terreur-experts. Inlichtingen-diensten hebben waargenomen dat Al Qaida-leden onderling actiever communiceren dan ooit:

Veel meer zwemmers verdronken deze zomer
Deze zomer zijn er veel meer mensen verdronken tijdens het zwemmen in natuurwater dan voorgaande jaren. De teller staat nu op veertien. Dat zijn bijna evenveel verdrinkingsdoden als normaal gesproken in een heel jaar. Vooral Polen zijn het slachtoffer.

"Nooit eerder zo'n groot gebied door terreur bedreigd"
Amerika heeft gewaarschuwd voor aanslagen op 22 ambassades en consulaten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Volgens terreurdeskundige Glenn Schoen is het nooit eerder voorgekomen dat zo'n groot gebied door terreur wordt bedreigd.

Eerste beelden ravage A15
Door een botsing tussen twee vrachtwagens op de A15 bij Vuren is er een enorme ravage ontstaan. De eerste beelden.

Vandaag heel veel zon
Ook vandaag wordt het een stralende dag met heel veel zon, zo verwacht weervrouw Laura van der Blij.

SUP-yoga: zo strak als een plank
Yoga is niet alleen rustgevend maar ook een manier om in vorm te blijven. De nieuwste trend is SUP-yoga. Balans, kracht en souplesse komen samen op het water.

Parijs heeft er een nieuwe attractie bij
Parijs heeft er een nieuwe attractie bij. Toeristen kunnen de stad nu ook vanuit een zeppelin bekijken.

Jongeren zetten etalagepop op 't spoor
Drie jongens in Rusland denken een treinmachinist even flink aan het schikken te maken. Ze zetten een volledig geklede etalagepop op het spoor. De jongens hebben alleen niet door dat de hele actie gezien en gefilmd wordt.

Doden bij gevangenisrellen Honduras
Bij rellen in een gevangenis in Honduras zijn drie doden gevallen. In de gevangenis, net buiten de hoofdstad Tegucigalpa zitten zo'n 3000 mensen vast.

Veel jonge Britten zitten zonder huis
In Groot-BrittanniŽ komen steeds meer mensen op straat terecht. Vooral het aantal jongeren zonder huis neemt enorm toe. Inmiddels zijn al 80.000 jong-volwassenen in Engeland dakloos.

250 bootvluchtelingen gered
De Italiaanse kustwacht heeft de afgelopen drie nachten zeker 250 bootvluchtelingen gered. Ze zijn naar het eiland Lampedusa gebracht.

Politie schiet tiener (14) dood in New York
In New York hebben twee politieagenten een gewapende jongen van 14 doodgeschoten. De jongen weigerde zijn pistool neer te leggen.

Steun voor Berlusconi
Voor zijn huis in Rome hebben een paar duizend aanhangers hun steun aan de veroordeelde ex-premier Berlusconi betuigd. Berlusconi werd afgelopen donderdag tot 4 jaar cel voor belastingfraude veroordeeld.

Amerika houdt 19 ambassades in het Midden-Oosten dicht
Amerika houdt 19 ambassades en consulaten in het Midden- Oosten nog zeker een week dicht. Dat is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nodig om de veiligheid te waarborgen.

Dode bij woningbrand Groningen
Een man uit Groningen is vannacht om het leven gekomen door brand in zijn woning. De brandweer heeft het zoontje van de man weten te redden.

Deze uitzending van het programma RTL Nieuws is uitgezonden op maandag 5 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!