Uitzending
RTL Nieuws - 3-7-2013

3-7-2013

RTL Nieuws

1445 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Nieuws onder andere:

'Het leek wel of het Tahrirplein explodeerde'
Tientallen miljoenen Egyptenaren hebben hun zin gekregen. President Morsi is afgezet door het leger. Er komen nieuwe verkiezingen, en tot die tijd wordt Egypte geleid door het hoofd van het Constitutionele Hof. "Maar de roerige tijd waar Egypte al tweeŽneenhalf jaar inzit, die is nog niet voorbij", denkt correspondent Roel Geeraedts.

Tahrir-plein viert groot feest na afzetten Morsi
Het leger van Egypte heeft president Mohamed Morsi afgezet. Hij wordt vervangen door het hoofd van het Constitutioneel Gerechtshof tot er nieuwe verkiezingen zijn. Dat heeft het hoofd van het Egyptische leger bekendgemaakt.

'Toekomstig koning mist flair en inhoud'
De Belgen zijn volgens BelgiŽ-kenner Cees Wijburg geen fan van de toekomstig koning Filip. "Hij mist flair, inhoud en interesse. Beelden van een gapende prins gingen de wereld over."

Tranen om verdwenen duikboot O13
Officieel is de Nederlandse onderzeeer O13 nog steeds op patrouille. 73 jaar inmiddels. Maar iedereen weet dat de duikboot eind juni 1940 is vergaan. Waarschijnlijk is de O13 op een mijn gelopen. Ondanks zoekacties werd de onderzeeer nooit gevonden. Vandaag zijn de 34 opvarenden voor het eerst herdacht.

Europa wil 'verloren generatie' redden
De Europese regeringsleiders zijn in Berlijn bij elkaar om plannen te bedenken om de enorme jeugdwerkloosheid in Europa te bestrijden. Europa maakt zich grote zorgen over de 'verloren generatie': miljoenen jongeren hebben geen werk.

Cairo naar een climax
De spanning stijgt in Egypte. Aan het einde van de middag verliep het ultimatum dat het leger had gesteld aan president Morsi om te vertrekken. Morsi weigert dat. Volgens zijn aanhangers is op dit moment een militaire coup aan de gang. Voor- en tegenstanders van de president wachten met spanning op wat er gaat gebeuren.

BelgiŽ is verdeeld over aftreden koning Albert
De reacties op het aftreden van koning Albert zijn nogal verdeeld. Het ligt er helemaal aan waar je het vraagt: in het koningsgezinde WalloniŽ of in Vlaaderen waar ze niet zo veel hebben met de koning.

Hele toespraak van Koning Albert II
De Belgische koning Albert II heeft woensdag zijn aantreden afgekondigd. Op 21 juli wordt hij opgevolgd door zijn zoon, prins Filip. Dit is zijn hele toespraak.

Opstelten: 'Elke onterechte boete is er ťťn te veel'
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid vindt 'elke boete die onterecht is opgelegd is er ťťn te veel'. Maar hij vindt de 1245 foute boetes binnen de marge is op de 2,5 miljoen uitgeschreven boetes.

Aftreden Koning Albert niet onverwacht
Koning Albert II van BelgiŽ treedt af. De 79-jarige vorst zal op 21 juli plaatsmaken voor zijn 53-jarige zoon, kroonprins Filip. Volgens RTL Nieuws-verslaggever Antoin Peeters speculeerden de Belgen al langer over het vertrek van koning Albert. "Het gaat niet goed met zijn gezondheid."

In beeld: bijna 20 jaar koning Albert II
De regeerperiode van de Belgische koning Albert was allesbehalve makkelijk. In het verdeelde Belgie blijft de tegenstelling tussen Vlaanderen en Wallonie opspelen. En zijn koningsschap wordt ook getekend door familieproblemen.

Reuzenspinkrab van 3,5 meter te zien in Scheveningen
Sea Life in Scheveningen heeft er met de Japanse reuzenspinkrab 'Alexander' een grote attractie bij.

Ik vond de aardbeving eng: 'mijn huis kraakte'
Tientallen schademeldingen na opnieuw een aardbeving in Groningen. Dit keer was het er een bij Loppersum met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter. De aardschokken in Groningen komen door de aardgaswinning. En juist vandaag was minister Kamp van Economische Zaken op bezoek in de regio.

'Meer boetes trajectcontrole handmatig controleren'
De trajectcontroles boven de snelwegen maken veel meer fouten bij snelheidsboetes dan bekend was. Minister Opstelten schrijft in een brief daarover aan de Kamer dat hij snel extra maatregelen neemt die zoveel mogelijk fouten uit het systeem moeten halen.

Geruchten: 'Koning Albert kondigt aftreden aan'
Het lijkt erop dat de Belgische koning Albert gaat aftreden. Hij houdt vanavond om 18:00 uur een toespraak op radio en televisie. Vlaamse media melden op gezag van bronnen aan het hof dat de koning zijn aftreden bekend gaat maken.

Brandweerman reanimeert kitten
Een brandweerman in het Amerikaanse Fresno aarzelt niet als hij wordt gevraagd en katje te redden uit een uitgebrand huis. Hij vindt het beestje ogenschijnlijk levenloos op de vloer maar besluit een poging te wagen het dier te redden. Zijn helmcamera registreert hoe die poging wonderwel slaagt. CNN zocht hem op.

RTL Nieuws - 9:00 uur
Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps.

RTL Nieuws - 07:00 uur
Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps.

Na plensbuien komt zonneschijn
Volgens RTL weervrouw Amara Onwuka begint de dag nat met af en toe een flinke plensbui. Naarmate de dag vordert trekt de regen weg.

Serveerster verrast, 500 dollar fooi
De Amerikaanse Seth Collins en zijn ouders willen de laatste wens van hun overleden broer en zoon in vervulling laten gaan. Ze gaan daarom heel veel uit eten.

Zeep in het putje, schuim op straat
Als je 40 liter zeep door je gootsteen gooit dan wil het voor je flat wel eens gaan schuimen.

Protest tegen moordende politie in BraziliŽ
Opnieuw protesten in Rio de Janeiro. Dit keer gingen Brazilianen de straat op, nadat bij een politie-inval meerdere mensen gedood werden.

Boliviaanse president uit luchtruim geweerd
Frankrijk en Portugal hebben het vliegtuig van de Boliviaanse president Morales verboden in hun luchtruim te vliegen. Ze zouden dat op verzoek van Amerika gedaan hebben. Er was een vermoeden dat klokkenluider Snowden aan boord van het presidentiŽle toestel zat.

'Schippers verzuimde te waarschuwen voor paardenvlees'
Minister Schippers van Volksgezondheid had moeten waarschuwen voor de gevaren van paardenvlees uit RoemeniŽ, maar deed dat niet. Dat blijkt uit documenten die het AD heeft ingezien.

Nog geen 'Game Over' voor Morsi
Het dodental bij de protesten in Egypte is opgelopen tot 16. En een eind van de onvrede bij de Egyptenaren is nog lang niet in zicht. Zeker niet, nu president Morsi in een toespraak gezegd heeft dat hij niet van plan is om op te stappen.

Eurlings volgt koning op bij IOC
Koning Willem Alexander stopt direct als lid van het Internationaal Olympisch Comitť. Hij zou dit pas eind dit jaar doen maar wil nu al ruimte voor zijn opvolger maken. En dat wordt waarschijnlijk oud-minister Camiel Eurlings. Die is nog maar net voorgedragen maar iedereen gaat er toch al van uit dat hij het gaat worden.

Kamer: Maak identiteitsfraude strafbaar
Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat identiteitsfraude strafbaar moet worden. Wie zich voor een ander uitgeeft moet maximaal 5 jaar cel kunnen krijgen.

Deze uitzending van het programma RTL Nieuws is uitgezonden op woensdag 3 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie