Uitzending
RTL Nieuws - 10-7-2013

10-7-2013

RTL Nieuws

1074 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Nieuws onder andere:

Burgemeester van 4 op verkiezingscampgne
Hij is 4 en al een jaar burgemeester vcan het Amerikaanse Dorset. Nu is de kleine Bobby Tufts op campagne om herkozen te worden.

Ramptrein stond niet goed op de rem
De machinist van de trein die in Canada een stadje binnen reed en voor een deel ontplofte, had de locomotief niet goed op de rem gezet. Dat zegt de directeur van het vervoersbedrijf.

Luxemburgse premier stapt op
Luxemburg gaat vervroegd naar de stembus. Premier Jean-Claude Juncker kondigde zijn aftreden aan, na een grootschalig afluister-schandaal.

'Fans' van Boston Bomber bij rechtbank
Dzjochar Tzarnajev, de verdachte van de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston, heeft ook medestanders. Dat bleek toen hij werd voorgeleid aan de rechter.

Koning bij queen Elizabeth thuis op bezoek
De Britse koningin Elizabeth heeft koning Willem Alexander en koningin Máxima ontvangen op haar lievelingskasteel Windsor Castle.

RTL Nieuws - 19:30 uur
Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps.

Mosselseizoen twee weken uitgesteld
Na de haring heeft ook de mossel last van het koude voorjaar. De mosselen zijn nog niet dik genoeg. Het mosselseizoen begint nu twee weken later.

Ondergedoken honden in Peking
Grote honden zijn hun leven niet zeker in Peking. Elke hond die groter is dan 35 centimeter wordt gezien als een gevaarlijk dier dat afgemaakt moet worden. Daarom zitten in miljoenen appartementjes in Peking honden ondergedoken.

De App store van Apple is jarig
Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de eerste online winkel voor apps voor smartphones werd gelanceerd. Het aantal apps is in die tijd geëxplodeerd: destijds 500, nu bijna een miljoen.

Artsen redden ziekenhuis door aandelen te kopen
Het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer is op een unieke manier gered van het faillissement. Artsen en verpleegkundigen hebben 20 procent van de aandelen in het ziekenhuis gekocht. Zo kan het ziekenhuis verder.

Rusland onderzoekt dood Stan Storimans niet
Rusland gaat de dood van RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans niet verder onderzoeken. Dat heeft president Poetin vorige maand tegen premier Rutte gezegd. Stan Storimans werd vijf jaar geleden gedood in de oorlog tussen Rusland en Georgië.

De splitsing van de NS heeft ons niks opgeleverd
De reiziger heeft niet geprofiteerd van de opsplitsing van de Nederlandse Spoorwegen. De klanten kregen - zeker in de beginjaren na de splitsing - onvoldoende waar voor hun geld. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft.

Nieuw op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1
Vanaf volgend jaar mogen alle basisscholen tweetalig onderwijs gaan geven. Naast Nederland óók Engels. Vanaf groep 1 mogen leerlingen vier uur per week Engelse les krijgen.

RTL Nieuws - 18:00 uur
Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps.

De App Store is jarig
Het is vandaag vijf jaar geleden dat de eerste online winkel voor apps voor smartphones werd gelanceerd. Het aantal apps is in die tijd geëxplodeerd: van 500 toen, naar meer dan negenhonderduizend nu.

Nieuws op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1
Vanaf volgend jaar mogen alle basisscholen tweetalig onderwijs gaan geven. Naast Nederland óók Engels. Vanaf groep 1 mogen leerlingen vier uur per week Engelse les krijgen.

'Kosten per reizigerskilometer zijn gestegen'
De opsplitsing van de NS had ervoor moeten zorgen dat treinreizen goedkoper werden. Uit onderzoek blijkt echter dat de kosten alleen maar zijn gestegen.

RTL Nieuws, 9 juli - 19:30 uur
Het RTL Nieuws van 9 juli, 19:30 uur met Daphne Lammers en Roelof Hemmen.

Ontsnapping uit kolkende massa
In het Chinese stadje Shifang loopt het helemaal uit de hand. Er valt binnen twaalf uur een halve meter regen, een kleine rivier treed buiten zijn oevers en verandert van loop, dwars door de stad heen. Het ene gebouw na het andere wordt weggespoeld. Ook een klein fabriekje dreigt in het woest stromende water en puin te verdwijnen, maar er is nog één arbeider in het gebouw...

RTL Nieuws - 9:00 uur
Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps.

Afzakbroeken en blote voeten verboden
Nu de vakantie begonnen is lopen veel gezinnen 's avonds nog een rondje over de boulevard en kermis. Dat is in het Amerikaanse plaatsje Wildwood niet anders. Maar de overheid wil wel dat iedereen gepast over de boulevard struint...en z'n broek goed optrekt.

RTL Nieuws - 07:00 uur
Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps.

Nieuwe hype: McDiving
Na planking en de Harlem shake is er weer een nieuwe internethype: McDiving

Nu even frisser, weekend weer warmer
RTL-weerman William Huizinga verwacht dat het de komende dag iets frisser blijft. In het weekend gaat de temperatuur weer omhoog.

Lange stinkbloem staat in volle bloei
In de nationale plantentuim in Brussel kan op het ogenblik een bloem van twee en een halve meter hoog bewonderd worden. Hij is niet alleen lang maar ruikt ook nog eens heel ongewoon.

Treinramp Canada wellicht geen ongeluk
De politie in Canada is een strafrechtelijk onderzoek naar de treinramp begonnen. Er zijn verdachte omstandigheden ontdekt.

Amnesty: Geweld leger Egypte buitenproportioneel
Het Egyptische leger gebruikt onnodig veel geweld tegen aanhangers van de afgezette president Morsi. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

Vakantiebaantjes moeilijk te vinden
Wie deze zomer een vakantiebaantje zoekt kan nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Door de crisis is er veel minder werk beschikbaar. De zomerpiek lossen bedrijven liever met eigen personeel op.

Plasterk zet het mes in de topinkomens
Over een paar jaar verdient in de publieke sector niemand meer dan een minister. De topbestuurders van bijvoorbeeld ziekenhuizen en woningcorporaties beginnen in 2015 al met het inleveren van salaris.

Deze uitzending van het programma RTL Nieuws is uitgezonden op woensdag 10 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie