Uitzending
RTL Consult - Voorjaar 2011 Aflevering 12

Voorjaar 2011 Aflevering 12

RTL Consult

18-4-2011

| 952 x bekeken | 0 reacties
6
ondervoeding bij kinderen
Ondervoeding bij kinderen is zo gevaarlijk omdat je niet alleen moet denken aan gevolgen op korte termijn maar ook aan gevolgen op lange en zeer lange termijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende vormen van ondervoeding:

1. acute ondervoeding: waarbij het kind gewicht heeft verloren of te weinig gewicht voor de lengte of leeftijd. Het kind heeft eigenlijk te weinig spiermassa.

2. chronische ondervoeding: het kind heeft voor de leeftijd een te kleine lengte. De oorzaak voor acute ondervoeding moet met name gezocht worden in het feit dat een kind tijdens ziekte enerzijds veel minder reserves heeft dan een volwassenen en anderzijds is de behoefte aan voedingsstoffen veel groter. Tekorten ontstaan daardoor veel sneller. Als daarnaast een kind chronisch te weinig voedingsstoffen binnen krijgt zal de lengte groei achterblijven.

Deze uitzending van het programma RTL Consult met de titel Voorjaar 2011 Aflevering 12 is uitgezonden op maandag 18 april door RTL4. De presentatie was in handen van Vivian Slingerland.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!