Programma
Restaurant Misverstand

Restaurant Misverstand

6
Restaurant Misverstand is een programma bij SBS6. In het programma volgen we mensen met dementie, die als vrijwilligerswerk een restaurant runnen. Deze vrijwilligers hadden voordat zij moesten stoppen met werken door hun dementie hele andere beroepen, zoals ingenieur en buschauffeur en hebben geen enkele ervaring in de horeca. In Restaurant Misverstand worden zij door Johnny de Mol en chef-kok Ron Blaauw op weg geholpen. We zien waar zij tegenaan lopen met hun dementie en wat zij met hun doorzettingsvermogen leren bij het runnen van dit restaurant. Het doel van dit programma is om begrip voor – en kennis over – dementie te vergroten.
De eerste uitzending van Restaurant Misverstand is nog niet online beschikbaar. Zet een wekker op Restaurant Misverstand

(En je ontvangt een mail zodra er een uitzending van Restaurant Misverstand online beschikbaar komt)
Nieuws over Restaurant Misverstand
 • Restaurant Misverstand - Johnny de Mol en Ron Blaauw maken tv-show over dementie

  Johnny de Mol en Ron Blaauw maken tv-show over dementie

  20-1-2020  Johnny de Mol maakt voor SBS6 een programma over dementie, de ziekte waaraan zijn oma is overleden. In het nieuwe televisieprogramma Restaurant Misverstand gaan negen mensen met dementie onder leiding van chef-kok Ron Blaauw aan het werk als restaurantmedewerker.

  De deelnemers hebben geen ervaring in de horeca, maar zijn erg gedreven. “Ze willen laten zien wat er ondanks hun ziekte allemaal nog wél kan”, aldus de tv-zender. Samen met Alzheimer Nederland wil SBS6 laten zien hoe mensen met dementie mee kunnen blijven doen in de samenleving.

  Johnny en Ron hebben beide van heel dichtbij meegemaakt wat dementie met mensen doet. De oma van Johnny en de vader van Ron leden aan de ziekte. Het programma komt uit Groot-Brittannië, waar de tv-show onder de naam The Restaurant That Makes Mistakes vorig jaar te zien was.
  Lees verder
 • Restaurant Misverstand - Mensen met dementie runnen restaurant in SBS6-show

  Mensen met dementie runnen restaurant in SBS6-show

  15-7-2019  SBS6 haalt het Britse tv-programma The Restaurant That Makes Mistakes naar Nederland, waarin mensen met dementie een restaurant runnen. De tv-zender slaat de handen ineen met Alzheimer Nederland om de participatie van mensen met dementie onder de aandacht te brengen.

  Mensen die op jonge leeftijd te maken krijgen met dementie moeten vaak noodgedwongen stoppen met werken. In The Restaurant That Makes Mistakes laat SBS6 zien waar de vrijwilligers tegenaan lopen en wat zij met hun doorzettingsvermogen leren bij het runnen van een restaurant.

  De vrijwilligers hadden voordat zij moesten stoppen met werken hele andere beroepen, zoals ingenieur en buschauffeur. Volgens de tv-zender gaan zij toch vol overgave aan de slag in het restaurant, terwijl sommige van hen zelfs de namen van hun kinderen niet kunnen onthouden.
  Lees verder
Restaurant Misverstand info
Over dit programma