Uitzending
Reporter - De oorlog van de Hells Angels

De oorlog van de Hells Angels

Reporter

4-11-2011

| 4352 x bekeken | 0 reacties
8
Het hooglopende conflict tussen motorclubs Hells Angels en Satudarah draait om een machtsstrijd in de drugshandel. Dat stelt de Nationale Recherche vrijdagavond in KRO Reporter. De ruzie tussen beide motorclubs kan om afpersing of andere criminaliteit gaan, maar drugs is een heel belangrijke en lucratieve reden, dat zegt chef informatie van de Nationale Recherche Joost van Slobbe.

Beide motorclubs ontkennen de beschuldiging van de Nationale Recherche en gaan in KRO Reporter uitgebreid in op hun meningsverschil. Satudarah zocht toenadering tot de internationale motorclub Bandidos, de aartsrivaal van de Angels. Zo bezoeken Satudarahleden feestjes van de Bandidos in Duitsland. In het Nederlandse overlegorgaan tussen diverse motorclubs, de zogenoemde Raad van Acht, is dat niet toegestaan. 'Als je contact opzoekt met die lui, is dat tegen de afspraken', aldus Hells Angels President Daniël Uneputty in KRO Reporter.

Satudarah erkent dat de club feesten van motorclub Bandidos in Duitsland heeft bezocht. President D. Tupan van Satudarah: “Wij hebben duidelijk met de Bandidos afgesproken: Wij gaan naar jullie feesten, jullie zijn niet welkom bij onze feesten, omdat wij de rust en vrede in Nederland willen bewaren. Dat is voor ons genoeg geweest. Maar om dan tegen de Bandidos te zeggen: Jullie zijn niet bevriend met de Hells Angels dus jullie worden niet bevriend met ons, dat is een beetje te ver.”

Motorclub Bandidos staat internationaal bekend als de aartsrivaal van de Hells Angels. In Denemarken, Noorwegen en Duitsland bestreden de twee motorclubs elkaar jarenlang. Daarbij zijn tientallen doden gevallen. Satudarah verliet begin dit jaar het overlegorgaan tussen Nederlandse motorclubs. Die raad was opgericht zo’n oorlog in ons land te voorkomen.

De Nationale Recherche vreest in ons land een gewelddadige escalatie tussen Hells Angels en Satudarah. Afgelopen zomer werden tal van motorevenementen in Nederland afgezegd vanwege de spanningen tussen beide clubs.

De Nationale Recherche beschreef in maart 2010 de verhoudingen tussen Hells Angels en Satudarah in een intern document. KRO Reporter toont dat interne politierapport, genaamd ‘Kennisdocument 1% motorclubs in Nederland’. Professor strafrecht Peter Tak en rechtspsycholoog Peter van Koppen reageren in de uitzending op de conclusies van de Nationale Recherche.

KRO Reporter interviewde alle hoofdrolspelers en maakte unieke opnamen in de clubhuizen van beide motorclubs.

Deze uitzending van het programma Reporter met de titel De oorlog van de Hells Angels is uitgezonden op vrijdag 4 november door de KRO. Te gast waren Daniel Uneputty, Peter Tak en Peter van Koppen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!