Rambam onderzoek op creatieve wijze of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als er zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam altijd met ongelijke munt terug. In zijn tv-programma's De smaakpolitie en Red mijn vakantie onderwerpt Geus restaurants en eetcafés aan strenge inspecties op het gebied van de hygiëne. Geus heeft echter ook een eigen commercieel kwaliteitskeurmerk, De keus van
Rob Geus. Hiermee gaat een restaurant een betaalde verbintenis aan voor twee jaar. Als klanten vervolgens betalen, blijkt Geus lang niet zo streng te zijn. De programmamakers nemen
Rob Geus zelf de maat. Bevat een bezoek aan eetcafé De Kolonist in Heerhugowaard dat met een schone keuken toch het keurmerk van 'De smaakpolitie' misliep. Desondanks nuttigde Geus, na afloop van de reportage, een heerlijk maal in het eetcafé. De eigenaar herstelde enkele onvolkomenheden, liet dit weten aan Geus maar hoorde hier niets op. De programmamakers prepareren de schone keuken van De Kolonist door deze expres vuil te maken. Met een verborgen camera wordt Geus gefilmd als hij voor zijn tweede, commerciële keuring langskomt. Vervolgens wordt de actie gefilmd waarmee Geus voor een eigen filmpje De Kolonist zeer positief beoordeelt, en zijn keurmerk De keus van
Rob Geus opplakt. Interviews met: Passanten op straat over
Rob Geus en 'De smaakpolitie'; Ad van der Stok, eigenaar eetcafé De Kolonist; Rijkelt Beumer, microbioloog Universiteit Wageningen; (telefonisch) een woordvoerster van het keurmerk De keus van
Rob Geus;
Rob Geus (door Linda Hakeman als 'sterverslaggeefster Vivienne' van TV Heerhugowaard).
De presentatie was in handen van
Ronald Snijders,
Niels van der Laan en
Lex Uiting. Deze uitzending van het programma Rambam met de titel De Keus van
Rob Geus werd uitgezonden op woensdag 30 maart door de VARA.