Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
R.E.L. - 3-4-2011

3-4-2011

R.E.L.

1224 x bekeken | 0 reacties
6
Michiel Romeyn en Jhim Lamoree buigen zich zondag 3 april in 'R.E.L.: Romeyn en Lamoree' in de laatste aflevering van dit seizoen op de kritische potentie.

Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren de volgende kunstdisciplines de revue:
Nathalie Djurberg is een jonge Zweedse videokunstenaar die vooral bekend is van haar animatiefilms. Die lijken op het eerste gezicht lief en onschuldig, maar gaan bij nader inzien over macht, obsessie, genot en geweld. Wat vinden Romeyn en Lamoree over haar films? Zijn haar sculpturen die in het museum van Boijmans Van Beuningen op de tentoonstelling 'Snakes Knows that its Yoga' te zien zijn, net zo sterk als haar animaties?
'MonteverdISH - a hiphop breakdance opera' is de nieuwste productie van het baanbrekende ISH. Dit cross-over gezelschap van Marco Gerris brengt met veel energie en streetkills andere kunstvormen samen. In MonteverISH werkt hij samen met klassieke operazangers en musici en wordt Monteverdi's opera over geld, macht en liefde omgevormd tot een hedendaags verhaal. Vindt R.E.L. de combinatie te vergezocht en blijft bij deze voorstelling de ontroering overeind?
Alberto de Michele is een Italiaans-Nederlandse resident aan de Rijksakademie in Amsterdam. Zijn werk richt zich vooral op en rond de wereld van zijn vader, die banden heeft met de maffia. Zijn videoart levert een intrigerend beeld op van gangsters en gokverslaafden. Wat vinden Romeyn en Lamoree van zijn ontdekkingstocht in deze wereld. Wordt de crimineel niet teveel verheerlijkt en geromantiseerd?

Deze uitzending van het programma R.E.L. is uitgezonden op zondag 3 april door de AVRO. De presentatie was in handen van Michiel Romeyn en Jhim Lamoree. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie