Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
R.E.L. - 20-3-2011

20-3-2011

R.E.L.

1206 x bekeken | 0 reacties
7
Acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree richten zich zondag 20 maart in het AVRO-kunstprogramma 'R.E.L.: Romeyn en Lamoree' op de toekomst.

Wie zijn de kunstenaars van de 21ste eeuw? Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren daarbij de volgende kunstdisciplines de revue:

Kunstenaar Daan Roosegaarde noemt zich interactive landscape designer. Hij maakt interactieve landschappen, die intu´tief reageren op geluid en beweging. Zijn werken bieden een futuristische kijk op de alledaagse werkelijkheid. Laten Romeyn en Lamoree zich verleiden door de sensuele kant van de techniek? In Rusland en Japan zijn ze overtuigd van de techno poŰzie van zijn werk. Zijn Romeyn en Lamoree dat ook of vinden zij het meer 'een mooi decor'?

Op de International Art Fair, Art Rotterdam, februari jl, toonden 76 galeries werken van (inter)nationale hedendaagse kunstenaars. Romeyn en Lamoree dwalen over de beurs op zoek naar de toekomst. Ze ondergaan kunst, bekijken sculpturen en video art. Is ergens een spoor van de 21ste eeuw te vinden?

Iris van Herpen is een jonge mode ontwerper, maar wordt alom gezien als groot talent. Lady Gaga heeft haar in het vizier en ze werkt ook samen met Benthem Crouwel Architects, de ontwerpers van de nieuwbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam 'De Badkuip'. Dit inspireerde haar tot de nieuwe collectie Cristallization en een jurk, die zoals ze zelf zegt 'als een warm bad om je heen valt'. Romeyn en Lamoree bezoeken Iris van Herpen in haar atelier. Zij verbazen zich over de bijzondere creaties en over de manier waarop zij in staat is de dynamiek van de beweging in haar ontwerpen vorm te geven.

Deze uitzending van het programma R.E.L. is uitgezonden op zondag 20 maart door de AVRO. De presentatie was in handen van Michiel Romeyn en Jhim Lamoree. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie