Uitzending
Profiel - Wim van Norden

Wim van Norden

Profiel

4-5-2008

| 1735 x bekeken | 0 reacties
8
“In de jaren vlak na de oorlog werd ik dagbladdirecteur,’’ zegt Wim van Norden. “En toen zocht ik dus mensen op die mij konden vertellen hoe ik dat moest doen”. Samen met onder meer Simon Carmiggelt had hij al de verzetskrant Het Parool opgericht. Veel later stond hij aan de basis van het uitgeversconcern PCM.
De ‘Rupert Murdoch van de polder’.

Een leven vol vriendschappen. Ook met vijanden. Vooral onder hoofdredacteuren, die onder zijn strakke financiële beleid een aantrekkelijke krant moesten maken. Nu is Wim van Norden 90. Behalve een ijzeren geheugen en een oerdegelijke verteltrant, heeft Van Norden nog een karaktertrek: een ongebroken gevoel voor humor en betrekkelijkheid.

In lengte van jaren was hij directeur van Het Parool. Daarnaast had hij talloze nevenfuncties. Hij is nog altijd erevoorzitter van de stichting Media en Democratie. Zoals de oud-verzetsman met een natuurlijke afkeer van autoritaire regimes het verwoordt: “Qua titels kan Stalin in mijn schaduw staan”.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Wim van Norden is uitgezonden op zondag 4 mei door de KRO, de IKON en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee