Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Profiel - Mohammed B

Mohammed B

Profiel

8-6-2005

| 1890 x bekeken | 0 reacties
6
Waar komt de woede van Mohammed B. vandaan? Een portret van de moordenaar van Theo van Gogh. "Je hebt de neiging om te denken dat er twee Mohammeds zijn geweest. Een heel fanatieke, die bereid was om fysiek geweld te gebruiken, en een andere die heel duidelijk in debat wilde, iemand die wel altijd zijn zin wilde hebben, maar die in elk geval het debat aanging," zegt een oud-werkgever.

Uit de uitzending blijkt onder andere dat Mohammed B. eind 2001 zijn jongere zus gijzelde. Zij had volgens hem de eer van de familie geschonden. Het meisje had verkering met een Marokkaanse jongen zonder dat de familie B. daarvan wist. Mohammed B. belette haar het ouderlijk huis te verlaten en sloot haar op.

De gijzeling deed zich voor kort nadat Mohammed B. elf weken had vastgezeten wegens geweldsdelicten. Op een onbewaakt ogenblik wist het zusje van Mohammed B. de politie te bellen. Twee wijkagenten bezochten het gezin en probeerden te bemiddelen. Mohammed B. noemde zijn zus een hoer. De zaak liep met een sisser af nadat op initiatief van de politie het vriendje in kwestie zich officieel bij de familie kwam voorstellen. De Amsterdamse politie bevestigt in Profiel het incident maar wil uit privacy- overwegingen niet verder op de zaak ingaan.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Mohammed B is uitgezonden op woensdag 8 juni door de KRO, de IKON en Human. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie