Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
PREMtime - Standplaats Almere

Standplaats Almere

PREMtime

10-12-2008

| 2004 x bekeken | 0 reacties
8
Almere is de snelst groeiende stad van Nederland. Op dit moment telt de polderstad ruim 185.000 inwoners. In 2050 zal het aantal inwoners uitgroeien tot 350.000 waardoor Almere de vijfde stad van Nederland zal zijn.
Ondanks diverse publiciteitscampagnes kampt Almere nog steeds met een negatief imago. De stad zou nog steeds geen ziel hebben.

De laatste jaren wordt duidelijk dat de snelle groei allerlei problemen met zich mee brengt. De criminaliteit groeit, terwijl het aantal politiemensen achterblijft. Het aantal overvallen op winkels neemt schrikbarend toe. Het basisonderwijs scoort slecht: twintig basisscholen scoren met de Cito-toets onder het landelijk gemiddelde. Dertig procent van de inwoners is onder de 21 jaar met als gevolg veel problemen in het uitgaansgebied.

Premtime trok een week lang door Almere en spraken o.a. met burgemeester Jorritsma, wethouder Adri Duyvestein, bewoners Ali B. en Jörgen Raymann, boze winkeliers en politieagenten.

Deze uitzending van het programma PREMtime met de titel Standplaats Almere is uitgezonden op woensdag 10 december door de NPS. Te gast waren Jörgen Raymann, Ali B. en Annemarie Jorritsma. De presentatie was in handen van Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • PREMtime Standplaats Almere
  • Algemene waardering
    8
  • Andere uitzendingen PREMtime
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!