Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
PREMtime - Niet in mijn achtertuin

Niet in mijn achtertuin

PREMtime

21-5-2008

| 1025 x bekeken | 0 reacties
6
Door heel Nederland protesteren buurtbewoners tegen de komst van opvanghuizen voor asielzoekers, verslaafden, ex-prostituees, psychiatrische patiŽnten of ex-gedetineerden. Niet in mijn achtertuin , is het devies van de meeste burgers. Het verzet leidt tot, inspraakprocedures, veel vertraging en zelfs tot brandstichting. In de gemeente Landgraaf is een gerealiseerde opvangplek voor drugsverslaafden alsnog weggepest door boze buurt bewoners.Toch moeten er in een beschaafd land als Nederland opvangplekken zijn voor deze mensen en dus worden door bestuurders creatieve strategieŽn bedacht om de weerstand in buurten tegen te gaan.

Prem en Jalal reizen af naar de gemeente Heerlen, waar twee buurten heftig protesteren tegen respectievelijk de vestiging van een toekomstig Exodushuis voor gedetineerden en een opvanghuis voor drugsverslaafden van het Leger des Heils.

Maar het kan ook anders: In Den Bosch was aanvankelijk veel verzet tegen een Exodushuis voor gedetineerden. Maar uiteindelijk gaat het nu heel goed tussen buurt en bewoners.

Deze uitzending van het programma PREMtime met de titel Niet in mijn achtertuin is uitgezonden op woensdag 21 mei door de NPS. De presentatie was in handen van Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • PREMtime Niet in mijn achtertuin
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen PREMtime