Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
PREMtime - Eindhoven

Eindhoven

PREMtime

5-11-2008

| 4401 x bekeken | 0 reacties
8
Standplaats politie Eindhoven, een unieke inkijk in het werk van de politie in de onveiligste stad van Nederland

Volgens de misdaadmeter van het Algemeen Dagblad is Eindhoven is al twee jaar lang de onveiligste gemeente van Nederland. De politiek schreeuwt steeds luider om een harde aanpak van straatcriminelen, maar de politie van de lichtstad gooit het juist over een andere boeg: zich verdiepen in andere culturen, contacten leggen, langzaam vertrouwen winnen en dan harde afspraken maken.

Prem Radhakishun liep een aantal dagen mee met brigadier Leon, die in burger junks, prostituees en dealers in het gebied rond het centraal station in de gaten houdt en aanspreekt. Leons werkwijze houdt het midden tussen straathoekwerk en keiharde wetshandhaving. “Maar het is absoluut geen softe aanpak”, benadrukt Leon. “Het blijkt beter te werken dan ze constant wegknuppelen.”
Ook in het drukke uitgaanscentrum Stratumseind (met name verantwoordelijk voor de hoge notering van Eindhoven op de misdaadmeter) wordt met succes een zelfde methode gehanteerd.

De nieuwe tactiek werd voor het eerst uitgeprobeerd bij de wedstrijden van PSV: geen peletons Me-ers op straat, maar agenten die zonder wapenschild tussen de supporters doorlopen, een praatje maken en zo deëscalerend proberen te werken. Zelfs bij een risicowedstrijd als PSV-Marseille blijkt deze aanpak te werken.

Maar als het echt nodig is, wordt niet geschuwd om de traditionele aanpak uit de kast te halen. Prem is getuige van een spectaculaire nachtelijk actie, waarbij een arrestatieteam drugsdealers achtervolgt en inrekent.

Presentatie: Prem Radhakishun.

Deze uitzending van het programma PREMtime met de titel Eindhoven is uitgezonden op woensdag 5 november door de NPS. De presentatie was in handen van Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • PREMtime Eindhoven
  • Algemene waardering
    7
  • Andere uitzendingen PREMtime
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!