Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
PREMtime - De Roma in Nieuwegein

De Roma in Nieuwegein

PREMtime

19-11-2008

| 5604 x bekeken | 2 reacties
7
In augustus verschenen er berichten in de media over spanningen tussen Romazigeuners en plaatselijke horecaondernemers in Nieuwegein. De horeca klaagt steen en been over bedreigingen en intimidaties, die al jarenlang aan de orde van de dag zouden zijn. Winkeliers en burgers zeggen veel last te hebben van Romajongeren die doelloos rondhangen in het winkelcentrum van Nieuwegein.

Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour onderzoeken hoe het is gesteld met de integratie van de ruim 400 Roma, één van de twee grootste gemeenschappen in Nederland. Eind jaren zeventig werden ze in Nieuwegein opgevangen, nadat ze jarenlang stateloos hadden rondgezworven door Europa. De overheid ging er van uit dat ze zich na enige tijd wel zouden aanpassen, maar dertig jaar later blijkt daar maar weinig van te zijn terechtgekomen. De werkloosheid is bijna 100%, er is grote armoede en de Romajongeren hebben nauwelijks toekomstperspectief omdat ze geen opleiding hebben. De gemeente Nieuwegein ontwikkelt nu een beleid met meer “drang en dwang”, omdat de jarenlange “softe” aanpak niet heeft geholpen.

Presentatie: Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour.

Deze uitzending van het programma PREMtime met de titel De Roma in Nieuwegein is uitgezonden op woensdag 19 november door de NPS. De presentatie was in handen van Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • PREMtime De Roma in Nieuwegein
  • Algemene waardering
    7
  • Andere uitzendingen PREMtime