Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
PREMtime - België

BelgiŽ

PREMtime

12-11-2008

| 2000 x bekeken | 0 reacties
6
PREMtime goes BelgiŽ
Prem reist naar de streek onder Brussel waar de Vlaamstalige bewoners vrezen dat hun dorpen geannexeerd zullen worden door WalloniŽ, waardoor Brussel, dat nu als een enclave in Vlaanderen ligt, uiteindelijk een onderdeel van WalloniŽ wordt.

Een ander strijdpunt is het dorp Wezembeek-Oppem (inmiddels al voor 75% Franstalig). De Franstalige burgemeester is door de Vlaamse regering aan de kant gezet omdat hij een foutje maakte door de stembiljetten in het Frans op te stellen. De Franstalige bewoners van het dorp voelen zich gediscrimineerd: Franstalige verenigingen krijgen geen subsidies en er is een wijk waar alleen Nederlandstaligen zich mogen inschrijven voor sociale huurwoningen.

Jalal Bouzamour praat met allochtone bewoners in Brussel, die niet begrijpen dat de Vlamingen en de Walen steeds verder van elkaar verwijderd raken, terwijl in heel Europa de grenzen juist vervagen.

Wat is de diepere achtergrond voor dit ďverdrietĒ van BelgiŽĒ?

Presentatie: Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour.

Deze uitzending van het programma PREMtime met de titel BelgiŽ is uitgezonden op woensdag 12 november door de NPS. De presentatie was in handen van Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • PREMtime BelgiŽ
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen PREMtime
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!