Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
PREMtime - 26-11-2008

26-11-2008

PREMtime

3505 x bekeken | 0 reacties
8
Naziha en haar 10 kinderen
De laatste maanden staan de media bol van de berichten over overlastgevende en ontspoorde Marokkaanse jongeren. Voortdurend wordt gewezen naar de ouders die harder zouden moeten worden aangepakt en die meer hulp bij de opvoeding van hun kinderen zouden moeten accepteren. Samen met Prem Radhakishun neemt moeder Naziha de stapels dossiers door die ze in de loop der tijd over haar kinderen heeft verzameld. Haar twee oudste zonen zijn uit huis geplaatst omdat ze regelmatig met politie en justitie in aanraking kwamen.

Ilyasse (17 jaar) zit in opvoedingsinstituut Glenn Mills. Hij behoorde tot de harde kern van probleemjongeren in Slotervaart. Jalal Bouzamour zocht hem op in Glenn Mills om de kijken hoe het met hem gaat. Over een maand komt Ilyasse vrij en volgens hem gaat het nu veel beter met hem dankzij de aanpak in Glenn Mills.

Met zoon Houde (16) gaat het stukken minder. Hij werd geplaatst in jeugdinrichting Den Engh, maar liep daar weg omdat hij zich doodongelukkig voelde. Naziha vindt Den Engh geen goede plek voor Houde omdat er volgens haar niet echt aan zijn problemen wordt gewerkt. Houde dook een tijdje onder maar wordt, tot groot verdriet van Naziha, uiteindelijk weer opgepakt en teruggebracht naar Den Engh. Naziha wil kost wat kost voorkomen dat Ibrahim (12) EN Abderezak (10) de weg van Ilyasse en Houde op gaan. Mede daarom heeft ze ermee ingestemd dat zij in de weekenden worden opgevangen door “weekendouders” Pim en Lotta.

Deze uitzending van het programma PREMtime is uitgezonden op woensdag 26 november door de NPS. De presentatie was in handen van Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • PREMtime 26-11-2008
  • Algemene waardering
    7
  • Andere uitzendingen PREMtime