Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
PREMtime - 2-1-2007

2-1-2007

PREMtime

1324 x bekeken | 0 reacties
6
Informatief magazine waarin de kwaliteit van onze samenleving wordt getoetst. Prem Radhakishun raast als een wervelwind door politiek correct Nederland en gooit graag heilige huisjes omver. PREMtime kaart problemen aan en lost waar mogelijk problemen op. Gevoelens van onbehagen en vooroordelen worden uitgediept en besproken. De vinger aan de pols van de Nederlandse samenleving.

Prem Radhakishun onderzoekt in Amsterdam-Slotervaart wat de pas aangestelde radicaliseringsdeskundige gaat doen en hoe daarover in het stadsdeel gedacht wordt. Verder het verhaal van de oudste slagerij in Nederland die overleeft door zich aan te passen aan de allochtonen. En de dreigende opheffing van de 40 jaar oude biljartvereniging in het Utrechtse Kanaleneiland.

Stadsdeel Slotervaart in Amsterdam wordt gezien als de de bakermat van de Hofstadgroep. Volgens verschillende recente onderzoeken dreigen veel moslimjongeren in deze wijk te radicaliseren en is het maar een kwestie van tijd voor hier de tweede Mohammed B opstaat. Stadsdeelraadvoorzitter Ahmed Marcouch heeft het onderwerp hoog op de agenda gezet en is bezig die radicalisering een halt toe te roepen. Sinds kort is er een radicaliseringsdeskundige aangesteld. Marcouch legt uit wat hij moet gaan doen. In het programma reageren onder anderen moslimjongeren, de plaatselijke moskee en Tweede Kamerlid Tofik Dibi. In hoeverre gaat de staat zich hier te veel met religie bemoeien? En zijn de echte radicale moslims niet allang ondergedoken?

Ambachtelijke slagerijen hebben het moeilijk in Nederland. Per dag sluiten gemiddeld vijf bedrijven hun deuren. Ze kunnen vooral de concurrentie met de supermarkten niet meer aan. Zeker in de grote steden verdwijnen ze in rap tempo uit het straatbeeld. Maar de Rotterdamse slagerij Schell is gebleven. Deze oudste slagerij van Nederland zag de wijk veranderen, autochtonen vertrokken en allochtonen kwamen er voor in de plaats. Maar de slagersfamilie vond het ei van Columbus. Ze paste zich aan die nieuwkomers aan!

Al veertig jaar zit Biljartvereniging Kanaleneiland in het gebouw van de welzijninstelling Doenja. Maar Doenja gaat verhuizen en in het nieuwe gebouw is geen plek voor de biljarters. De oude ruimte wordt binnenkort gebruikt door een project voor allochtone vrouwen. Prem gaat proberen of hij voor de biljarters toch nog iets nieuws kan vinden in de Domstad.

Presentatie: Prem Radhakishun.

Deze uitzending van het programma PREMtime is uitgezonden op dinsdag 2 januari door de NPS. Te gast was Tofik Dibi. De presentatie was in handen van Prem Radhakishun en Jalal Bouzamour. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
  • PREMtime 2-1-2007
  • Algemene waardering
    5
  • Andere uitzendingen PREMtime