Uitzending
Podium Witteman - 26-4-2020

26-4-2020

Podium Witteman

553 x bekeken | 0 reacties
6
Violist Liza Ferschtman was een van de topartiesten die tijdens het Koningsdagconcert zou optreden. Dat concert gaat helaas niet door, maar Liza Ferschtman zal toch ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning voor ons spelen. Met pianist Slava Poprugin speelt ze Sea shell van de Frans/Amerikaanse componist Carl Engel. Heel toepasselijk vindt dit optreden plaats aan zee, in het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

Korties Kwesties gaat over Prinses Christina, misschien wel de meest muzikale prinses die we ooit hadden. Ook duikt Floris in het heden en verleden van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours, de kweekvijver van jong talent in Nederland.

De 14-jarige gitarist Matthijs van Delft zou in de halve finale hebben gestaan als het concours niet zou zijn geannuleerd. Speciaal voor Podium Witteman treedt hij op met zijn even getalenteerde zusje Adinda van Delft (11 jaar/viool) in hun woonplaats Berkel en Rodenrijs.

Mike Boddé vindt het jammer dat dit jaar de vrijmarkt niet door gaat. Hij zingt er een lied over, samen met hoboïst Dorine Schoon.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Floris Kortie en Liza Ferschtman te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 26 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie