Uitzending
Podium Witteman - 17-4-2016

17-4-2016

Podium Witteman

1740 x bekeken | 0 reacties
8
Met Groot Omroepkoor, Barbara Hannigan, Reinbert de Leeuw, Esther van Fenema en Han de Vries.

‘Ik ken hele blazersgroepen die alleen konden spelen op bčtablokkers’,

zegt oud-hoboďst Han de Vries. Hij had zelf ook dikwijls last van podiumangst, een veel voorkomend, maar ook vaak verzwegen probleem onder musici. Psychiater Esther van Fenema, zelf violiste, behandelt musici met podiumangst.

De Franse componist Erik Satie was in allerlei opzichten een excentriek mens en componist. Hij zat ooit bij de Rozenkruizers, begon een eigen godsdienstgenootschap, schreef muziek waarnaar mensen niet werden geacht te luisteren en beantwoordde brieven die hij nooit opende. Pianist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft al zijn leven lang een fascinatie voor Satie. Met sopraan Barbara Hannigan nam hij een mooie cd op met liederen van de Fransman.

Het Groot Omroepkoor zingt een deel uit Petite messe solennelle van Gioacchino Rossini.

Huisband Fuse speelt met Dirk Luijmes, ‘de ongekroonde koning van het harmonium’, een pareltje uit het oeuvre van Antonín Dvořák.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Reinbert de Leeuw en Han de Vries te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 17 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!