Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Planet Earth - Ondiepe zeeën

Ondiepe zeeŽn

Planet Earth

19-7-2013

| 1144 x bekeken | 0 reacties
5
De recent ontdekte koraalriffen in het tropische IndonesiŽ behoren tot de vruchtbaarste op aarde. Er wonen sprookjesachtige wezens, zoals het pygmeezeepaardje, het flitsende Ďelektrischeí schelpdier en bendes van zoín dertig zeeslangen. Deze dieren zijn nog nooit eerder gefilmd omdat ze in bendes jagen en er een slimme strategie op nahouden.

In deze aflevering zien we vindingrijke, surfende dolfijnen die geleerd hebben om als een speedboot het strand op te scheren om vis te vangen. Tussen de sierlijke zeeleeuwen en wervelende scholen ansjovis in duiken enorme vluchten zeevogels, en we zien de eerste opnamen van walvissen die zich te goed doen aan krill.

Met behulp van time-lapse-opnames onder water, een techniek die speciaal voor Planet Earth is ontwikkeld, zien we gebeurtenissen die zich normaal gesproken te langzaam afspelen om te kunnen vastleggen. Plagen van zee-egels vellen enorme onderwaterbossen van reuzenkelp en zeesterren gaan als dollen tekeer. Ook de grootste zeester ter wereld, de zonnebloemzeester, een gigant onder de giganten.

Met de nieuwste ultrasnelle film worden vertraagde opnamen gemaakt van witte haaien die robben in hun hinderlaag laten lopen, en boven zee uit springen om hun prooi te vangen. En er is ook bloedstollend drama, als pelsrobbenmannetjes een aanval doen op koningspinguÔns.

Deze uitzending van het programma Planet Earth met de titel Ondiepe zeeŽn is uitgezonden op vrijdag 19 juli door de EO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie