Uitzending
Pauw - 25-8-2016

25-8-2016

Pauw

1620 x bekeken | 1 reacties
3
Partijleider Alexander Pechtold op weg naar de verkiezingen met D66
Op 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Alexander Pechtold zal weer het vertrouwde gezicht zijn als de lijstrekker van D66. Hoe kijkt de frontman van de democraten tegen de komende termijn aan? Wat voor uitdagingen ziet hij en hoe gaat zijn partij zich profileren in aanloop naar die belangrijke datum? Bij ons aan tafel vertelt Pechtold welke koers zijn partij kiest.

Gerard Spong over zijn nieuwe boek
Een verklaring onder hypnose, slordig technisch onderzoek en een slecht huwelijk vormen de verschillende verhaallijnen die door elkaar lopen in het nieuwste boek van Gerard Spong: De uitvaartverzorger. De advocaat is weer in de huid van zijn personage Charles Fitzroy Spinning gekropen om een zaak van ruim 20 jaar geleden te doen herleven. En hoe. Vanavond vertelt Spong verder over deze unieke zaak.

Is de planeet Proxima B het tweelingbroertje van de Aarde?
Is de planeet Proxima B het tweelingbroertje van de Aarde? Wetenschappers zijn in euforie door de vondst van de planeet, waar wellicht leven mogelijk is. En het mooie is: Proxima B ligt zo ‘dichtbij’ dat momenteel druk uitgerekend wordt of een ruimtemissie ernaartoe mogelijk is. Want als er daadwerkelijk water stroomt, kan het weleens de beste kans op buitenaards leven tot nu toe zijn. Wetenschapsjournalist Govert Schilling is vanavond te gast om ons bij te praten over deze spectaculaire vondst.

Herman Pleij over de zin of onzin van studentenverenigingen als Nederlands cultureel erfgoed
Naast onder andere het Sinterklaasfeest en Koningsdag zijn nu studentenverenigingen op de zogeheten Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst. Acht leden van verschillende studentenverenigingen uit het land te gast. Emeritus hoogleraar Herman Pleij - zelf lid van het Studenten Corps in zijn studietijd - is er ook. Hij buigt zich over de zin of onzin van deze beslissing.

In deze uitzending van Pauw waren Gerard Spong, Alexander Pechtold en Herman Pleij te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 25 augustus door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie