Uitzending
Pauw - 18-4-2018

18-4-2018

Pauw

1272 x bekeken | 0 reacties
5
Johnny de Mol: Vanmiddag is de nieuwe Eredivisie voetbal voor het komende seizoen gepresenteerd. Aan niemand minder dan Johnny de Mol de eer om de bal te ontwerpen. Hij neemt hierbij het stokje over van Henk Schiffmacher. Omdat Johnny claimt zelf niet de meest creatieve persoon te zijn, verzamelde hij een elftal kinderen om zich heen om hem te helpen. Deze kinderen vormen een blauwdruk van alle kinderen die in Nederland wonen. Van kinderen uit het Gooi, tot kinderen die gevlucht zijn en kinderen die hij ontmoette in zijn programma's zoals Syndroom. Hij showt bij ons het eindresultaat en vertelt het verhaal achter de bal.

Henk van Straten & Elke Geurts: Henk van Straten verliet zijn vrouw en schreef er een boek over. Elke Geurts werd verlaten door haar man en ook zij schreef er een boek over. In Ik Nog Wel Van Jou beschrijft Elke Geurts de periode waarin haar man haar verliet, na 24 jaar samen te zijn geweest. Het is een verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur. Henk van Straten schreef in Berichten Uit Het Tussenhuisje over de periode na het verlaten van zijn gezin. Na 12 jaar samen te hebben geleefd, volgt er een periode van eenzaamheid, slaappillen, drank, vrouwen en verwarring. De gescheiden schrijvers houden elkaar als 'de verlater' en 'de verlatene' een literaire spiegel voor en trekken samen op. Zij zullen door heel Nederland lezingen gaan geven over hun werk.

Lodewijk Asscher: Vandaag schreef fractievoorzitter van de PvdA - Lodewijk Asscher - een opmerkelijke brief aan zijn opvolger, minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees. Hierin doet hij een voorstel voor een nieuw pensioenbeleid: de verhoging van de AOW-leeftijd moet vertraagd worden en voor lagere inkomens moet het mogelijk worden om voor de pensioenleeftijd te stoppen met werken. Voor de PvdA moet dit het startschot zijn van de nieuwe partijlijn na de desastreus verlopen Tweede Kamerverkiezingen van 2017 en de gemeenteraadsverkiezingen van een maand geleden. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher geeft uitleg.

In deze uitzending van Pauw waren Elke Geurts, Johnny de Mol en Lodewijk Asscher te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 18 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie