Uitzending
Pauw & Witteman - 4-2-2014

4-2-2014

Pauw & Witteman

1486 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Wim Hof, Wubbo Ockels, Rena Netjes, JoŽl Voordewind en Brenno de Winter

JoŽl Voordewind
Het Egyptische Openbaar Ministerie maakte vorige week bekend dat vier buitenlandse journalisten zijn aangeklaagd, die werken voor nieuwszender Al Jazeera. Ook 16 Egyptenaren worden in die zaak vervolgd. De Nederlandse journaliste Rena Netjes vreest dat zij ťťn van de aangeklaagde journalisten is, die op een lijst met terreurverdachten gezet is. Daarom heeft ze vandaag besloten het land te verlaten. Vanmiddag kwam ze aan op Schiphol.

Een jaar geleden zat Netjes ook al vast in een Egyptische cel op verdenking van spionage. Netjes zei te hopen dat ze wordt gerehabiliteerd, zodat ze ooit kan terugkeren. Donderdag ontvangt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zijn Egyptische ambtgenoot Nabil Fahmy om te bespreken hoe Nederland kan helpen met het de democratisering van het land.

Met ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind bespreken we met welke boodschap hij Timmermans naar zijn ambtgenoot stuurt.

Brenno de Winter
Brenno de Winter is een Nederlandse onderzoeksjournalist, gespecialiseerd in IT en privacy. Hij las het boek De Snowden Files dat vrijdag uitkomt. Het is het spannende verhaal over klokkenluider Edward Snowden die onthulde dat de Amerikaanse geheime dienst NSA niet alleen mails bekeek en telefoons afluisterde van potentiŽle vijanden, maar ook van miljoenen burgers en regeringsleiders.

Wubbo Ockels
Iceman Wim Hof beklom eind januari met 26 mannen en vrouwen met ontbloot bovenlijf de Kilimanjaro. Volgens Hof is het goed om toe te geven aan de kou. Met een zelf ontwikkelde methode zouden mensen een beter leven hebben. Een goede ademhalingstechniek, een koude training en een mindsetverandering zijn volgens Hof nodig om een vitaler leven te lijden.

Successen van zijn methode kan de Iceman al melden. Zo zijn er meerdere keren mensen met ernstige ziektes als kanker, MS en reuma meegegaan, die unaniem vertellen dat hun klachten minder zijn geworden. Het zou de ziektes dragelijker maken. Volgens Hof is er voldoende bewijs dat zijn methode werkt en daarom wil hij nu ook medici, zorgverzekeraars en andere mensen overtuigen.

Voormalig astronaut Wubbo Ockels ondersteunt de methode Hof. Volgende week gaat het duo naar Polen. Volgens Hof gaat het al veel beter met Ockels, sinds die zijn methode overgenomen heeft. Ockels lijdt aan uitgezaaide nierkanker.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Wubbo Ockels en JoŽl Voordewind te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 4 februari door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie