Uitzending
Pauw & Witteman - 23-10-2013

23-10-2013

Pauw & Witteman

1614 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Louis Bontes, Abdelkarim Honing, Arthur Docters van Leeuwen & Peter Verhaar

Louis Bontes
PVV Tweede-kamerlid Louis Bontes is uit het fractiebestuur gestapt. Hij was penningmeester en wilde niet langer verantwoordelijkheid dragen voor het schimmige beheer van de partijfinanciŽn. De enige die in de PVV alles weet en alles bepaalt is Geert Wilders. Dat is niet goed, meent Bontes. Hij vindt dat het PVV-gedachtengoed een duurzame rol moet spelen in de Nederlandse politiek. Daarom moet de PVV een echte ledenpartij worden en ook deelnemen aan lokale verkiezingen. Vanavond vertelt Bontes over zijn plannen.

Arthur Docters van Leeuwen
Arthur Docters van Leeuwen bracht deze maand zijn dichtbundel Weggewaaid uit: een klein boekje met 28 gedichten. In de poŽzie van Docters van Leeuwen gaat het over de liefde, de dood, over dromen en over de wereld. Een wereld die niet altijd mooi is, maar ook vaak wreed en verschrikkelijk. Volgens uitgever Prometheus excelleert de bundel Weggewaaid in kernachtigheid, ironie en is het een opzienbarend poŽziedebuut.

Peter Verhaar
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat de komende maanden zeven banken die in Nederland actief zijn grondig doorlichten. Door middel van drie stresstests moet duidelijk worden of de banken nog te maken hebben met verborgen problemen. Het is voor het eerst dat hierbij alle banken langs een Europese en niet meer een Nationale, meetlat worden gelegd. In totaal zal de ECB de komende periode 124 banken met een balans van 30 miljard euro of meer doorlichten. Vanavond is Peter Verhaar over dit onderwerp te gast.

Abdelkarim Honing
Te gast is ook Abdelkarim Honing. Hij reageert op de uitspraken van Abu Bashir, die vandaag een videoboodschap naar zijn familie stuurde. In de boodschap verontschuldigt hij zich ervoor dat hij nooit afscheid heeft genomen. Honing kent meerdere jongeren die afgereisd zijn naar SyriŽ. Ook reageert hij op de uitspraak van de rechter, eerder vandaag, die twee SyriŽ-gangers veroordeelde voor het voorbereiden van een Jihadreis.

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Arthur Docters van Leeuwen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 23 oktober door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie