Uitzending
Pauw & Witteman - 13-5-2011

13-5-2011

Pauw & Witteman

3683 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Wouter Bos, Pepijn Gunneweg, Heleen van Royen, Bram Moszkowicz en Bart Chabot.

Vanavond is de laatste uitzending van Pauw & Witteman van dit seizoen. Tevens vieren we het vijfjarige bestaan van het programma. Oud-vicepremier Wouter Bos is vanavond te gast en blik terug op de afgelopen vijf seizoenen van Pauw & Witteman. Hij bespreekt samen met de overige gasten hun rol in de media en hun verhouding tot het programma. Wie gebruikt wie? En hoe zit dat met reputatieschade?

Ook gaat de oud-politicus in op de verruwing van het politieke klimaat in Nederland. Bos was minister van FinanciŽn en vicepremier in het kabinet-Balkenende IV. Voorts was hij van 2002 tot 2010 de politiek leider van de Partij van de Arbeid.

Vanavond viert Pauw & Witteman zijn vijfjarig bestaan met een speciale uitzending. In deze allerlaatste uitzending van het vijfde seizoen is advocaat Bram Moszkowicz te gast en gaat hij in op het gebruik van de media in strafzaken. Moszkowicz is ťťn van de meest zichtbare advocaten van Nederland, die veel spraakmakende zaken gedaan heeft. Zo verdedigd hij op dit moment Geert Wilders bij zijn proces en verdedigde hij in het verleden onder meer Willem Holleeder, Desi Bouterse en Willem Endstra.

De advocaat schoof de afgelopen vijf seizoenen regelmatig aan bij Paul en Jeroen om een zaak van een cliŽnt te bespreken. Hoe belangrijk is een optreden in de media voor een strafzaak?

Vanavond een speciale uitzending in verband met het vijfjarig bestaan van Pauw & Witteman. In de laatste uitzending van dit seizoen is schrijfster en columniste Heleen van Royen te gast en kijkt samen met de andere gasten terug op vijf jaar Pauw & Witteman.

Ze gaat onder andere in op de rol van vrouwen die de afgelopen jaren te gast waren bij Pauw & Witteman en over haar eigen optreden in eerdere uitzendingen van het programma.

Vanavond viert Pauw & Witteman zijn vijfjarig bestaan met een speciale uitzending. In deze allerlaatste uitzending van het vijfde seizoen stelt Bart Chabot vragen aan Jeroen en Paul die u ons de afgelopen week toestuurde. Wij riepen kijkers op om ons te mailen met wat zij altijd al van de presentatoren wilden weten. Chabot maakte een selectie van de leukste vragen en zal deze live in de uitzending aan ze stellen.

De Ashton Brothers keren weer terug naar het theater met een reprise van de successhow Charlantans, a medicine show. De theatergroep staat voor het eerst sinds 2009 weer op de planken. De groep bestaat uit Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans die elkaar leerden kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

De mannen stonden eerder op de planken met de voorstellingen Tragiek van de Onderman, Ballyhoo! en A Midsummernightís Dream. De shows van de Ashton Brothers worden gekenmerkt door lange en korte sketches, waar ze acrobatiek, muziek, clownerie, slaptstick en cabaret combineren. Ashton Brother Pepijn Gunneweg vertelt vanavond over de comeback van de theatergroep.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 13 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Wouter Bos, Pim Muda, Friso van Vemde, Joost Spijkers, Bram Moszkowicz, Geert Wilders, Heleen van Royen en Pepijn Gunneweg. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie