Uitzending
Pauw & Witteman - 10-1-2011

10-1-2011

Pauw & Witteman

967 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Charles Groenhuijsen, Rob Gonggrijp, Hero Brinkman en Dick Berlijn.

Charles Groenhuijsen
Afgelopen zaterdag raakte bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Tucson het Amerikaanse Democratische congreslid Gabrielle Giffords zwaargewond. Bij de aanslag kwamen zes andere personen om het leven, waaronder een 9-jarig kind. Daarnaast raakten veertien andere personen gewond. De toestand van Giffords is volgens haar artsen kritiek, maar ze zal hoogstwaarschijnlijk weer herstellen.
Voormalig Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen gaat in op de kwestie, die in de Verenigde Staten veel stof heeft doen opwaaien.

Hero Brinkman en Dick Berlijn
Vanavond gaan PVV-kamerlid Hero Brinkman en oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn in debat over deze mogelijke nieuwe trainingsmissie. Als Commandant der Strijdkrachten was generaal Berlijn de voornaamste militaire gesprekspartner van de minister van Defensie bij onder andere de uitzending van Nederlandse militairen naar Afghanistan. Hij is voorstander van deze missie.

Rob Gonggrijp
Gonggrijp was medeoprichter en hoofdredacteur van het hackers tijdschrift Hack-Tic. Hij was er van overtuigd dat internet de samenleving ingrijpend zou veranderen. Vanavond praat hij over het strafrechtelijk onderzoek van de Amerikaanse justitie naar hem.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 10 januari door de VARA en NTR. Te gast waren Dick Berlijn, Charles Groenhuijsen en Hero Brinkman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie