Uitzending
Opium TV - 3-9-2015

3-9-2015

Opium TV

971 x bekeken | 0 reacties
7
In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen bezoekt Cornald Maas de theatervoorstelling 'Nobody Home' van regisseur Daria Bukvić, kijkt journalist Wouke van Scherrenburg een theatervoorstelling in de haven van Rotterdam, gaat museumdirecteur Ralph Keuning naar fotografiemuseum Foam in Amsterdam en het muzikale duo Yentl en de Boer brengt een nieuw lied vol droogkomische humor ten gehore.

Nobody home
In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in SyriŽ, twee in BosniŽ. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de toneelschool in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home. Cornald Maas bezoekt de voorstelling.

Anne de Vries
Elke week bezoekt een museumdirecteur voor Opium een tentoonstelling. Deze week gaat Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie in Zwolle, naar de tentoonstelling van Anne de Vries in fotografiemuseum Foam in Amsterdam. Daar vindt hij geen standaardfotoís, maar video-installaties, sculpturen en bewerkte fotoís waarbij de meest vernieuwende technologieŽn zijn gebruikt.

Yentl en de Boer
Vanaf 3 september zijn Yentl Schieman en Christine de Boer, beter bekend als het muzikale duo Yentl en de Boer, elke week te zien in Opium. Het tweetal brengt wekelijks een nieuw lied vol droogkomische humor ten gehore.

In deze uitzending van Opium TV waren Marlijn Weerdenburg, Wouke van Scherrenburg en Anne de Vries te gast. John Buijsman en Jasper Krabbť waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV werd uitgezonden op donderdag 3 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie