Uitzending
Opium TV - 26-1-2013

26-1-2013

Opium TV

813 x bekeken | 0 reacties
6
Zaterdag 26 januari ontvangt Cornald Maas onder anderen Ruth Jacott en Frank Houtappels in Opium. In de kunst & cultuurtalkshow van de AVRO, iedere zaterdagavond live vanuit het DeLaMar Theater, vertelt de zangeres over haar nieuwe voorstelling ‘A Lady On Stage’, waar Houtappels de teksten voor schreef.

Ook vertaalde de scenarioschrijver Jacott’s levensverhaal naar deze theatervoorstelling. Cabaretier Peter Heerschop praat over zijn eerste soloperformance ‘Geldzoekers’ en het actuele kunst- en cultuurnieuws wordt ditmaal doorgenomen met schrijver Peter Buwelda.

Na het afzeggen van haar theatertournee wegens een gebroken voet, kon Ruth Jacott onlangs eindelijk aan haar voorstelling ‘A Lady On Stage’ beginnen. Behalve het zingen van haar eigen hits, brengt Jacott in deze muzikale productie tevens een ode aan muzikale heldinnen als Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross en Beyoncé.

Peter Heerschop staat voor het eerst solo op de bühne, na jarenlang succesvol te hebben gespeeld in cabaretgroep NUHR. In zijn persoonlijke voorstelling ‘Gelukszoekers’ gaat het over wat hem écht raakt, waar hij hard om moet lachen, wat hem ontroert en waar hij zich voor schaamt.

Peter Buwalda oogstte veel succes met zijn debuut Bonita Avenue en in februari komt de Duitse vertaling van deze succesroman uit. Hij schuift bij Maas aan om het actuele kunst- en cultuurnieuws door te nemen. Wat is hem de afgelopen week opgevallen en wat beveelt Buwalda voor de komende week aan?

Opiums kunstexpert Jasper Krabbé vertelt over de tentoonstelling ‘Arte Povera’ in het Kröller-Müller Museum. Deze kunststroming vierde zijn hoogtijdagen in de jaren zeventig en staat voor arme kunst.

Live muziek is er van de Belgisch zangeres Sarah Ferri, wiens album volgende week in Nederland gepresenteerd wordt. Haar muziek wordt beïnvloedt door de muziekstijlen seventies folk en de zonnige gipsy jazz swing uit de fifties.

In deze uitzending van Opium TV waren Peter Heerschop, Ruth Jacott, Frank Houtappels en Peter Buwalda te gast. John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV werd uitgezonden op zaterdag 26 januari door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie