Uitzending
Op1 - 17 april 2020

17 april 2020

Op1

17-4-2020

| 750 x bekeken | 0 reacties
5
Diederik Gommers, intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, is de laatste weken één van de belangrijkste gezichten van de coronacrisis geworden. Ook als lid van het Outbreak Management Team (OMT) heeft hij zijn handen vol aan het informeren van het kabinet en het RIVM.

ChristenUnie voorman Gert-Jan Segers maakte vandaag bekend dat hij ook bij de volgende verkiezingen de lijsttrekker voor zijn partij wordt. Een gesprek over zijn motivaties.

In de sportwereld werd de afgelopen weken wedstrijd na wedstrijd afgelast of uitgesteld. Maar de vlag kan nu toch uit! De wielerbond UCI presenteerde namelijk de nieuwe kalender voor dit jaar, met daarin de Tour, de Giro en de Vuelta vlak achter elkaar. We bespreken het met Niki Terpstra, Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

Studenten van de TU Delft maakten in maar liefst drie weken tijd een beademingsapparaat dat ingezet kan worden op de intensive care. Lucas Ottenheym en Josephine Dumas maken onderdeel uit van het team Operation Air. De twee zijn te gast.

Theaterproducent Jon van Eerd loopt door de coronacrisis veel geld mis, maar hij maakt zich vooral zorgen om de freelancers die hij in deze tijd niet van werk kan voorzien. Van Eerd praat over de gevolgen van deze intelligente lockdown voor de cultuursector.

Het is de internationale dag van de haiku! Kees van Kooten, meester in het schrijven van de kleine gedichten, bracht zijn eigen bundel met 'Haikoots' uit. Via een Skype-verbinding draagt hij er een aantal voor.

In deze uitzending van Op1 waren Dione de Graaff, Herman van der Zandt, Jon van Eerd, Kees van Kooten en Niki Terpstra te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 17 april 2020 werd uitgezonden op vrijdag 17 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie