Uitzending
Op1 - 10 juni 2024

10 juni 2024

Op1

10-6-2024

| 253 x bekeken | 0 reacties
4
Annemarie Litjens, Wiebe Pittlik en Stefan de Vries over de Europese verkiezingen
De middenpartijen houden samen stand in het Europees Parlement, maar radicaal-rechts boekte de grootste winst in zeteltal. Wat kunnen we de komende jaren verwachten? Campagnestrateeg Annemarie Litjens schuift aan met hoofdredacteur Deutschlandweb Wiebe Pittlik, die de rechtse AfD groot zag worden in Duitsland, en met Europacorrespondent Stefan de Vries, die vertelt over de radicaal-rechtse overwinning in Frankrijk.

Jan van Halst, Evert ten Napel, Erik Dijkstra en Frank Evenblij blikken vooruit op het EK Voetbal
Nog vier dagen tot het EK Voetbal in Duitsland van start gaat! Hoe staat Oranje ervoor? Met analist Jan van Halst praten we na over de wedstrijd vanavond tegen IJsland, oud-commentator Evert ten Napel neemt ons mee terug naar de legendarische wedstrijd tegen West-Duitsland op het EK van 1988. En waarom zijn snorren en baarden een graadmeter voor succes? Erik Dijkstra en Frank Evenblij leggen het uit.

Bart Wallet over de reddingsoperatie van het IsraŽlische leger
Met een spectaculaire reddingsoperatie wist het IsraŽlische leger zaterdag vier gijzelaars te bevrijden. De prijs aan Palestijnse zijde is echter hoog: meer dan honderd mensen kwamen om het leven. Hoe wordt er door de bevolking en door de politiek gereageerd op de actie? We bespreken het vanavond met historicus Bart Wallet.

In deze uitzending van Op1 waren Erik Dijkstra, Evert ten Napel, Frank Evenblij, Jan van Halst en Stefan de Vries te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 10 juni 2024 werd uitgezonden op maandag 10 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie