Uitzending
Onbevoegd Gezag - Saïd Achouitar

Sad Achouitar

Onbevoegd Gezag

1-3-2014

| 2360 x bekeken | 0 reacties
5
In het jaar 2001 heeft de wijk Heseveld in Nijmegen veel overlast last van een groep jongeren. Ze hangen overal rond in de wijk, winkeliers klagen over diefstal en de ruiten van de bushaltes worden kapotgeslagen. De politie grijpt meerdere malen in omdat de situatie escaleert.

Sad Achouitar, een (toen) 18-jarige Marokkaanse jongeman, ziet dit met lede ogen aan en besluit er iets aan te doen. Zijn idee: jochies met name van Marokkaanse afkomst nog voordat ze op straat overlast veroorzaken - een zinvolle tijdsbesteding bieden en ze aanspreken op hun gedrag. Zo wil hij voorkomen dat deze jongens het verkeerde pad op gaan.

Sad start het project , 'Futsal Chabbab', waarbij jongeren wekelijks kunnen zaalvoetballen. Tijdens het sporten spreekt hij de jongens individueel aan, bespreekt hun gedrag, hun situatie thuis en hij bekijkt hun schoolresultaten. Sad luistert met aandacht naar de jongens en moedigt ze aan. Maar tegelijkertijd stelt hij duidelijke regels: wie zich niet goed gedraagt of wie op school beneden zijn niveau presteert, krijgt de wind van voren. Een strenge discipline en een harde aanpak, dat is waar de jongens behoefte aan hebben. En wordt er na meerdere waarschuwingen nog niet geluisterd dan wordt een jongen tijdelijk geschorst en kan hij dus niet meer mee doen aan het zaalvoetballen. Dat ervaren de jongens als een grote nederlaag.

Deze uitzending van het programma Onbevoegd Gezag met de titel Sad Achouitar werd uitgezonden op zaterdag 1 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie