Uitzending
Onbevoegd Gezag - Inpakken, aanpakken, doorpakken - Youssef Guennon van Stichting Connect

Inpakken, aanpakken, doorpakken - Youssef Guennon van Stichting Connect

Onbevoegd Gezag

22-2-2014

| 1403 x bekeken | 0 reacties
5
Amsterdammer Nils Rozekrans werd high van knokken. Hij ging naar Ajax, niet voor het voetbal maar om te vechten. Hierdoor kwam hij vaak met justitie in aanraking waardoor hij veel tijd in de gevangenis heeft doorgebracht. Nils behoort tot de zogenaamde “Top 600” van Amsterdamse veelplegers op wie een zeer intensieve aanpak wordt losgelaten, om ze uit de vicieuze cirkel van crimineel gedrag te halen. Twee jaar geleden gaf de rechter Nils zijn laatste kans: of je gooit je leven om en je onderwerpt je aan deze aanpak of je gaat voor lange tijd achter de tralies. Gaat het Nils lukken een normaal leven te leiden?

Regie: Patrick Bisschops

Döne Fil (32) is als openlijk lesbische moslima een rolmodel. Ze was initiatiefneemster van de Turkse boot die in 2012 meevoer op de Gay Pride. Ze werd daarvoor beloond met de Jos Brink Award van het ministerie van OC&W. Via bijeenkomsten in vrouwen- en jongerencentra probeert ze het gevoelige thema “homoseksualiteit en islam” bespreekbaar te maken. Döne groeide zelf op met twee religies, het christendom via haar Indonesische moeder en de islam via haar Turkse vader. Tijdens haar pubertijd wist ze dat ze op meisjes viel. Toch besloot ze te gaan trouwen met een Turkse jongen. Maar na twaalf jaar hield ze het niet meer vol. Depressies en slapeloze nachten breken haar op. In 2010 besluit ze te scheiden en uit de kast te komen. Haar moeder en broer hebben het er erg moeilijk mee gehad, maar inmiddels hebben ze geaccepteerd dat ze lesbisch is. Met haar vader en haar Turkse familie is er helemaal geen contact.

Regie: Fadime Demir

Deze uitzending van het programma Onbevoegd Gezag met de titel Inpakken, aanpakken, doorpakken - Youssef Guennon van Stichting Connect werd uitgezonden op zaterdag 22 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie