Uitzending
NTR podium - Igor Stravinsky - Psalmensymfonie

Igor Stravinsky - Psalmensymfonie

NTR podium

7-5-2009

| 1030 x bekeken | 0 reacties
6
Van Sergei Koussevitsky ontving Stravinsky het verzoek een symfonisch werk te schrijven waarmee het vijftigjarig bestaan van het Boston Symphony Orchestra in 1930 gevierd zou worden. De Psalmensymfonie was het resultaat. Koussevitsky kreeg een diep religieus werk in handen, waarin het koor en het orkest een gelijkwaardige rol vervullen. In het werk ontbreken de violen, altviolen en klarinetten. De warme klanken van deze instrumenten zijn vervangen door wat hardere en ijlere klanken van een grotere blazersbezetting. Dirigent Ed Spanjaard zegt hierover: 'Dit werk heeft iets strengs, iets ritueels. Stravinsky wilde niet vervallen in zoetdoenerij. En toch is dit werk zeer ontroerend.'.

Deze uitzending van het programma NTR podium met de titel Igor Stravinsky - Psalmensymfonie is uitgezonden op donderdag 7 mei door de NPS. Te gast was Ed Spanjaard. De presentatie was in handen van Dieuwertje Blok en Hans Haffmans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee