Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 9-5-2005

9-5-2005

NOVA

742 x bekeken | 0 reacties
6
Fraude met geboorte- en huwelijksaktes
Buitenlanders proberen met valse geboorte- of huwelijksaktes in Nederland een uitkering of subsidie te krijgen. Onder deze buitenlanders zijn niet alleen fraudeurs, maar ook criminelen die op deze wijze een nieuwe identiteit verkrijgen.

Chris Crain
Chris Crain, hoofdredacteur van het Amerikaanse homoblad The Washington Blade, is op Koninginnedag in Amsterdam in elkaar geslagen toen hij met zijn vriend hand in hand door de Leidsestraat liep. Crain werd naar eigen zeggen geschopt en geslagen door zeven Marokkaans uitziende jongens. Hij liep onder meer een gebroken neus op. Vanavond een gesprek met Crain. En in de studio reageert Job Cohen, burgemeester van Amsterdam.

Holocaust-monument
Een betonnen woud dat een gevoel van desoriŽntatie en eenzaamheid teweeg moet brengen. Dat wil de Amerikaanse architect Peter Eisenman creŽren met het Holocaust-monument in Berlijn. Morgen wordt het geopend. Nova ging kijken en sprak met de vrouw die het plan zeventien jaar geleden bedacht.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 9 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Job Cohen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie