Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 4-5-2005

4-5-2005

NOVA

866 x bekeken | 0 reacties
6
PSV herdenkt de doden
Een halve finale in de Champions League n de 4-mei-herdenking. Ze lijken maar moeilijk te combineren. Maar bij PSV moeten ze vanavond wel. Om kwart voor acht moeten alle supporters, Eindhovenaren en Milanezen, in het stadion zitten zodat om acht uur de doden herdacht kunnen worden.

De andere familie Frank
Ze heten Frank. Voor de nazi's uit Duitsland naar Amsterdam gevlucht. Een welgesteld gezin met twee dochters. Toen het niet langer ging, doken ze onder. Het is het verhaal van die bekende familie Frank. Maar het is ook de geschiedenis van een andere familie Frank, n waar we tot nu toe niets over hoorden. De parallellen zijn verbluffend, de verschillen essentieel.

Eric O
vrijgesproken. Marinier Eric O. werd verdacht van het overtreden van de geweldsinstructies voor Nederlandse militairen in Irak waardoor volgens het Openbaar Ministerie in december 2003 een Irakees onnodig werd gedood. Het OM had hiervoor zes maanden voorwaardelijke militaire detentie en 240 uur taakstraf geist. Vandaag sprak het gerechtshof Eric O. vrij. In de studio een reactie van voormalig generaal van de mariniers Franklin van Kappen.

De Zeepkist
Op 1 juni stemmen de Nederlanders voor of tegen de Europese grondwet. In Nova deze maand elke dag een stemadvies in De Zeepkist.

Presentatie: Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 4 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee