Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 3-5-2005

3-5-2005

NOVA

776 x bekeken | 0 reacties
6
Pleegzorg
Pleegouders hebben geen enkel recht als het gaat om de toekomst van hun pleegkinderen. De bureaus Jeugdzorg blijken oppermachtig. Zo kan het zijn dat een pleeggezin dat al jaren een kind opvangt afscheid moet nemen omdat Jeugdzorg besluit het toch maar weer eens met de biologische ouders te proberen. Kinderen zijn hiervan de dupe, zegt kinderrechter Frans van der Reijt. Hij is in de studio.

Tony Blair
Tony Blair wordt donderdag vermoedelijk voor een derde termijn herkozen. De afgelopen acht jaar heeft de politieke wonderboy steeds meer vijanden gekregen, ook binnen zijn eigen Labour-partij. Toch krijgt hij nu hoogstwaarschijnlijk the benefit of the doubt. Een portret van de Britse premier en reacties van oud-minister Tony Banks en oud-adviseur David Clark.

George Bush
De Amerikaanse president George W. Bush is komend weekend in Nederland. In het Zuid-Limburgse Margraten bezoekt hij de oorlogsgraven van ruim achtduizend Amerikaanse soldaten. Bush koos voor deze lokatie omdat de Limburgers de graven persoonlijk hebben geadopteerd en al zestig jaar onderhouden.

De Zeepkist
Op 1 juni stemmen de Nederlanders voor of tegen de Europese grondwet. In Nova deze maand elke dag een stemadvies in De Zeepkist.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 3 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie