Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 29-3-2005

29-3-2005

NOVA

1002 x bekeken | 0 reacties
6
Paasakkoord
De Tweede Kamer houdt op verzoek van PvdA-leider Wouter Bos een spoeddebat over het akkoord dat de coalitiefracties en het kabinet bereikten na het aftreden van D66-minister Thom de Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing). In Nova het laatste nieuws en de uitslag van een peiling onder de D66-achterban.

Uden
Allochtonen in Uden zijn na een tweede brandstichting op de islamitische school bang voor meer geweld. Ze zijn verbijsterd en boos en denken dat er geen sprake is van kwajongenswerk, maar dat er veel meer mis is in het dorp. Vanavond organiseert de gemeente een bijeenkomst. Marnix Bakermans, wethouder voor jeugdzaken in Uden, reageert rechtstreeks in de uitzending.

Atjeh
Er is geen tsunami ontstaan na de zware aardbeving gisteravond bij Sumatra. Wel zijn er door de aardbevingen honderden doden gevallen op het eiland Nias. Ook op Atjeh was de paniek groot. Het herstel na de verwoestingen van de tsunami van december is nog maar net op gang gekomen. Hulpverlener Menno Swier werkte de afgelopen maanden aan de oostkust van Atjeh, Nova zocht hem de afgelopen week op.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 29 maart door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Ferry Mingelen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie