Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 28-2-2005

28-2-2005

NOVA

912 x bekeken | 0 reacties
6
First lady
Tolk/vertaalster Sandra Roelofs uit Terneuzen volgde een cursus mensenrechten in Brussel en kwam daar in 1993 de 25-jarige Georgische rechtenstudent Michail Saakasjvili tegen. Ze trouwden in New York en kregen een zoon. Een jaar geleden werd Michail na de Rozenrevolutie president van GeorgiŽ. Roelofs schreef er een boek over: De first lady van GeorgiŽ.

Munir
De Indonesische mensenrechtenactivist Munir overleed vorig jaar september op een vlucht van IndonesiŽ naar Amsterdam. Hij bleek vergiftigd met arsenicum. De Indonesische politie is op zoek naar twee getuigen die in het vliegtuig bij Munir in de buurt zaten: een Nederlander en een IndonesiŽr.

IJs
De profeten van het broeikaseffect kregen dan toch ťťn keer ongelijk. Koning Winter heerste vandaag met harde hand en er lag ijs op de wateren in Friesland. Veel stelde het niet voor, maar verslaggever Jan van Loenen zocht en vond een eenzame waaghals.

Submission II
Morgen dient in Den Haag het kort geding van de Islamitische Vereniging tegen Ayaan Hirsi Ali. De vereniging probeert te voorkomen dat het Kamerlid de film Submission II maakt. In Nova blikken de advocaat van de Islamitische Vereniging Robbert Moszkowicz en Hirsi Ali's advocaat Germ Kemper vooruit op morgen.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 28 februari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee