Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 23-5-2005

23-5-2005

NOVA

826 x bekeken | 0 reacties
6
Gevangenissen
Bewaarders in Nederlandse gevangenissen hebben structureel te maken met geweld, intimidatie en agressie. Niet alleen door andere bewaarders en de gevangenen, maar ook door de eigen leiding. Dat blijkt uit een justitierapport waaruit Nova zaterdag citeerde. Vanavond nieuwe feiten over de misstanden in de gevangenissen.

Joustra
Waarom werd terreurverdachte Samir A. niet geschaduwd na zijn vrijlating? Die vraag en andere vragen worden vanavond beantwoord door Tjibbe Joustra. Hij is sinds mei vorig jaar Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding (NTCb); de eerste van Nederland.

Bouterse
De omstreden oud-legerleider Desi Bouterse hoopt bij de Surinaamse parlementsverkiezingen van komende woensdag een kans te maken op het presidentschap. Het land is hopeloos verdeeld over zijn kandidaatschap. Nova volgde Bouterse op campagne door Suriname.

Dutch Design
Nederlandse ontwerpers hebben sinds enkele jaren groot succes in Amerika. Vooral New York is gek op Dutch Design. Het hele jaar door hangt daar Hollands werk in galerieŽn, musea en zelfs in de studio van modeontwerpster Donna Karen.

De Zeepkist
Op 1 juni wordt Nederland in een raadplegend referendum om advies gevraagd over de Europese grondwet. In Nova deze maand elke dag een stemadvies op De Zeepkist.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 23 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Tjibbe Joustra. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee