Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 20-4-2005

20-4-2005

NOVA

693 x bekeken | 0 reacties
6
Hirsi Ali in New York
Ayaan Hirsi Ali hoort volgens Time Magazine samen met onder anderen de presidenten Bush, Clinton en de nieuwe paus Ratzinger tot de honderd belangrijkste personen ter wereld. Het blad organiseerde een diner in het prestigieuze hoofdkwartier in New York. Nova volgde Hirsi Ali van vliegveld tot rode loper.

Appeltjes van Oranje
Koningin Beatrix zit 25 jaar op de troon. Als nationaal cadeau krijgt ze het schilderij Vivat Orange, Leve Oranje! Een politieke steunbetuiging uit 1670 aan de Oranjes toen ze het hard nodig hadden. De koningin schenkt het cadeau weer aan Paleis Het Loo. Het stilleven is vanaf morgen drie weken lang te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Advies Marokkaanse vrouwen
Nova deed vorig jaar uitgebreid verslag van de problemen rond achtergelaten Marokkaanse vrouwen. Naar aanleiding van deze reportage liet minister Verdonk vier gedumpte vrouwen terugkomen naar Nederland. Dit jaar heeft de adviescommissie voor Vreemdelingenzaken een onderzoek ingesteld. Dat rapport komt morgen uit. In Nova vanavond de belangrijkste conclusies. Bovendien volgde Nova één van de vier vrouwen die terugkeerde naar Nederland.

Den Haag Vandaag
Alle EU-landen moeten dit jaar voldoen aan een Europese norm voor de hoeveelheid fijn stof in de lucht. Die is onder meer afkomstig van voertuigen, vooral met dieselmotoren. Nederland heeft grote moeite met deze regel, vooral in de steden in het westen van het land. Een verslag vanuit Den Haag.

Presentatie: Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 20 april door de VARA en de NPS. Te gast was Ayaan Hirsi Ali. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie