Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 2-3-2005

2-3-2005

NOVA

795 x bekeken | 0 reacties
6
Schiphol
'Schiphol is een van de veiligste luchthavens van Europa', zegt minister Donner van Justitie. Niet waar, zeggen de mensen die écht weten hoe het toegaat op de luchthaven. Ondanks alle hekken en pasjes is Schiphol zo lek als een mandje: alles is te koop en wie kwaad wil, kan overal komen.

Sneeuw
Waar iedereen al jarenlang elke winter op hoopt, is dan nu gebeurd: het sneeuwt, en hoe. En dat op de eerste dag van de meteorologische lente. Het komt eens in de twintig tot vijfentwintig jaar voor dat het in maart of april flink sneeuwt.

Wolkers
Jan Wolkers heeft na twintig jaar weer een roman geschreven: Zomerhitte. Het is het Boekenweekgeschenk van 2005. Nova ging op Texel, waar Wolkers woont, op zoek naar het ware Wolkers-gevoel en sprak ook nog even met de schrijver zelf.

Den Haag Vandaag: prepensioen
Pensioenfonds PGGM wil de huidige pensioenregeling oprekken, zodat werknemers in de zorg- en welzijnssector al op hun 62ste met pensioen kunnen. Tot grote verbazing van het kabinet, dat juist na veel geruzie met de vakbonden was overeengekomen dat het prepensioen per 1 januari 2005 werd afgeschaft.

Presentatie: Jeroen Pauw en Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 2 maart door de VARA en de NPS. Te gast was Jan Wolkers. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Joost Karhof. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee