Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 19-4-2005

19-4-2005

NOVA

702 x bekeken | 0 reacties
6
Verpleeghuizen
Antropoloog/jurist Anne Mei The deed twee jaar onderzoek naar verpleeghuizen en schreef er een boek over: In de wachtkamer van de dood. In hoeverre wordt de dood een handje geholpen in Nederlandse verpleeghuizen? En wat viel het meest op in die twee jaar? Anne Mei The reageert in de studio.

Aan het werk
Mensen in de bijstand moeten aan het werk, vindt de Raad van Inkomen en Arbeid. In Alkmaar gebeurt het al. Sterker nog, je krijgt daar werk in plaats van een bijstandsuitkering. Dat is voor de meeste aanvragers overigens reden om af te haken. Van de vierhonderd bijstand-aanvragen zijn er het afgelopen jaar maar dertig gehonoreerd.

Bolkestein
Frits Bolkestein heeft weer stroom. Vorige week knipten boze elektriciens de leidingen door bij zijn Franse buitenhuis. De oud-eurocommissaris is in Frankrijk de gebeten hond omdat hij voor de komst is van goedkope Poolse arbeidskrachten naar Frankrijk of Nederland. Frankrijk-correspondent Saskia Dekkers doet verslag.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 19 april door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie