Uitzending
NOVA - 18-10-2007

18-10-2007

NOVA

763 x bekeken | 0 reacties
6
Parijse toestanden in Amsterdam?
De leiding van het korps Amsterdam-Amstelland wil dat er een wetswijziging komt om probleemjongeren in Amsterdam beter aan te kunnen pakken. Hoofdcommissaris Welten houdt er zelfs rekening mee dat in het stadsdeel Slotervaart 'Parijse toestanden' kunnen uitbreken. Hoe vergelijkbaar is de situatie in Amsterdam met die van Parijs? Ook een gesprek met Eric Nordholt, oud-hoofdcommissaris van Amsterdam.

Terug naar Ivoorkust (2)
Ruim een jaar na de gifdumping van de Probo Koala in Ivoorkust is lang niet al het chemisch afval opgeruimd. Een derde van de vervuilde grond zou er nog steeds liggen. Het wachten is op Trafigura dat verantwoordelijk is voor het opruimen van het resterende afval. Maar tot nu toe is de gifgrond blijven liggen. De mensen in de omgeving van de illegale dumpplekken hebben er nog steeds last van.

Den Haag Vandaag
Varkensflats of boerderij. Om duidelijk te maken dat de samenleving via het burgerinitiatief Stop fout vlees vraagt om een politieke keuze, protesteerde Milieudefensie vanmorgen voor het Tweede Kamergebouw tegen de bio-industrie. Ook aandacht voor de drukjacht.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 18 oktober door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee