Uitzending
NOVA - 17-12-2007

17-12-2007

NOVA

894 x bekeken | 0 reacties
6
Weigeren van artsen
Stel, een hoogzwangere moslima komt midden in de nacht naar het ziekenhuis. De gynaecoloog van dienst is een man en wordt door de vrouw en haar echtgenoot geweigerd. Zij willen alleen door een vrouwelijke arts worden geholpen. Het gebeurde afgelopen zomer in Amersfoort. Uiteindelijk werd de vrouw met een ambulance overgeplaatst naar een ziekenhuis waar wťl een vrouwelijke gynaecoloog dienst had. Mogen vrouwelijke patiŽnten een mannelijke arts weigeren? En moeten artsen daarmee tegemoet komen aan de wensen van moslims? Steeds meer artsen worstelen met die vraag. NOVA sprak met hen.

De Eerste Prijs
Wie wint vanavond de prestigieuze Eerste Prijs, de voormalige Pall Mall Exportprijs? Deze prijs, voor jong talent op het gebied van kunst en cultuur, wordt vanavond in Amsterdam uitgereikt. NOVA is erbij.

Den Haag Vandaag: Uruzgan
De Tweede Kamer praat vandaag over de verlenging van de Nederlandse militaire missie in Uruzgan. Het kabinet wil tot 2010 blijven. Vooral de VVD heeft twijfels over verlenging van de missie.

Presentatie: Clairy Polak en Nynke de Zoeten.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 17 december door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Nynke de Zoeten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee