Uitzending
NOVA - 16-8-2010

16-8-2010

NOVA

1456 x bekeken | 0 reacties
8
Formatie: de sociale zekerheid
Ook vandaag zijn VVD, CDA en PVV weer bijeen om te onderhandelen over de vorming van een minderheidskabinet. NOVA behandelt deze week beleidsterreinen waar mogelijk zwaar bezuinigd gaat worden: de sociale zekerheid. Een blik op de verkiezingsprogramma's laat zien dat VVD en CDA redelijk op een lijn zitten op dit terein. Dit in tegenstelling tot de PVV. In de studio zit oud-PvdA-minister en hoogleraar Europees Fiscaal Recht en Fiscale Economie Willem Vermeend.

Verdeeldheid binnen het CDA
Het rommelt binnen het CDA. De mogelijke deelname aan een minderheidskabinet met de VVD, welke gedoogsteun geniet van de PVV, zorgt voor verdeeldheid. Oud-premier en CDA-prominent Dries van Agt spreekt zich middels een opiniestuk in de Volkskrant, fel uit tegen samenwerking met de PVV. In de studio zitten Bart van Winsen van de kritische Euregio en John Kuijt, initiatiefnemer van die internetactie 'Wij staan achter het CDA'.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 16 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Bart van Winsen en Willem Vermeend. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie