Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 13-4-2005

13-4-2005

NOVA

1031 x bekeken | 0 reacties
7
Mohammed B
spreekt. Erg veel heeft hij niet gezegd, maar het was vandaag in Amsterdam de eerste confrontatie tussen Mohammed B. en vrienden en familie van Theo van Gogh. In Nova een verslag van de zitting. In de studio een gesprek over Mohammed B. en de radicalisering van de islamitische jeugd met de advocaat van Mohammed B., Peter Plasman en islamitisch geestelijk verzorger, Ali Eddaoudi.

Terreur in naam van God
Waarom doet iemand in naam van het geloof verschrikkelijke dingen? Islamitische strijders, maar ook joodse en christelijke fundamentalisten doen dat meestal omdat ze zich miskend en vernederd voelen. Dat schrijft de Amerikaanse onderzoekster Jessica Stern in haar boek Terreur in de naam van God. Nova sprak met de schrijfster.

De jongeren van Venray
Morgen gaan de ministers Verdonk en Remkes naar Venray. Ze gaan er praten met allochtone en autochtone jongeren die twee weken geleden slaags met elkaar raakten. Nova laat alvast zien wat de ministers te wachten staat.

Presentatie: Paul Witteman en Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 13 april door de VARA, de NOS en de NTR. Te gast waren Peter Plasman en Ali Eddaoudi. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Paul Witteman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie