Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 12-5-2005

12-5-2005

NOVA

693 x bekeken | 0 reacties
6
Luisterende camera's
In de stad Groningen hangen sinds een week of zes bij wijze van proef luisterende camera's. De microfoontjes zijn zo afgesteld dat als ze agressieve geluiden horen, automatisch de politie wordt gealarmeerd. Andere steden zijn enthousiast geraakt en willen er alles van weten, maar privacy-beschermers zijn bezorgd.

Srebrenica-proces
In Den Haag zijn vandaag de getuigenverhoren begonnen over de val van de moslimenclave Srebrenica en de genocide die daarop volgde. Nabestaanden van de slachtoffers vinden dat de Nederlandse staat medeverantwoordelijk is voor de moord op de 7500 moslims door het Bosnisch-Servische leger. Ze eisen een schadevergoeding.

De Zeepkist
Op 1 juni stemmen de Nederlanders voor of tegen de Europese grondwet. In Nova deze maand elke dag een stemadvies in De Zeepkist.

Blauwe Stad
Koningin Beatrix opende vandaag in Winschoten de eerste waterinlaat voor de Blauwe Stad, volgens de provincie Groningen het spectaculairste landschapsproject sinds de drooglegging van het IJsselmeer. Er wordt een gigantisch landbouwgebied onder water gezet; rond het meer komt 350 hectare natuur en worden 1500 huizen gebouwd.

Marokko en terreur
Bij aanslagen door twaalf zelfmoordterroristen werden twee jaar geleden in Casablanca 33 mensen gedood. Er zijn sindsdien duizenden mensen gearresteerd; zeker duizend mensen zijn veroordeeld vanwege hun betrokkenheid bij de aanslag. Het zijn veelal fundamentalistische moslims van de Salafistische Jihad. De Marokkaanse overheid probeert er greep op te krijgen.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 12 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee